Speltips, APOEL Nicosia – FC Köpenhamn 24/8: Återupprepar hemmalaget bedriften?

Simon Pålsson Publicerat: 23 August 2016

FC Köpenhamn reser till Cypern med 1-0 i bagaget från det första playoffmötet mot APOEL Nicosia. Nu är frågan om hemmalaget kan vända på steken i returmötet, vilket de lyckades med i förra kvalomgången.

Drömmen om Champions League lever för FC Köpenhamn, som efter ett par säsonger utan spel i den största av turneringar nu har ett bra läge att göra comeback i densamma.

Efter det första mötet mot APOEL Nicosia i den sista kvalomgången, även kallad playoff, har danskarna 1-0 i bagaget. Nu tar sig laget till Cypern för en tuff bortamatch, där det helt enkelt handlar om att bevaka sin ledning.

Intressant nog skulle ett bortamål från danskarnas sida kunna vara väldigt avgörande. Då måste hemmalaget plötsligt göra tre mål för att ta sig vidare. Det adderar onekligen ett extra lager av spänning till den här returmatchen.

Cyprioterna är starkare hemma

Trots att det alltså var FC Köpenhamn som drog det längsta strået i det första mötet mellan lagen vågar vi påstå att det här är två jämna lag. När lagen då ska mötas på cyprioternas hemmaplan är det en tydlig fördel för dem.

Faktum är att laget är väldigt starka på hemmaplan. Så här långt i kvalet har laget tagit två 3-0-segrar på hemmaplan, senast mot norska Rosenberg. Det var också en match där de behövde vända ett underläge från det första mötet.

Vår känsla är att det på det stora hela är 50-50 vem som tar sig vidare till Champions League från det här mötet. I själva matchen – om vi ser den som isolerad händelse – är det dock hemmalaget som är klara favoriter. Därför spelar vi APOEL Nicosia +0.0 (asian handicap) till 1,92 gånger pengarna hos Bethard (1 000 kr bonus).

Speltips:

Speltips:  APOEL Nicosia +0.0 (asian handicap)
Odds:  1,92 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, onsdag 24/8
TV:   Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: