Speltips, Arsenal – Crystal Palace 1/1: Londonderby öppnar kalenderåret!

Spelbloggare Publicerat: 31 December 2016

Londonderby står på schemat under nyårsdagen – Arsenal mot Crystal Palace. Strålkastarljuset riktas mot Emirates Stadium, varifrån ett kortspel testas till strax över dubbelt betalt.

Fyran mot fjärdejumbon. Fyra platser från toppen respektive botten.

Arsenal har tappat en del i toppstriden, mycket tack vare förlusterna över Everton och Manchester City i mitten av december, och har nu hela nio pinnar upp till serieledande Chelsea och tre till tvåan Liverpool. Buropen mot Arséne Wenger ökar i ljud och antal – någonting som blivit till en vana de senaste åren.

Gästerna har haft det oväntat tufft i Premier League och suktar efter poäng, så prekär som situationen är. Platsen ovanför nedflyttningsområdet innehas och ner till det skiljer så lite som två pinnar. Att Palace skulle vara uppe och fäktas på den övre tabellhalvan kan kanske inte krävas, men visst borde de vara för bra för bottenstriden?

Det stora diskussionsämnet inför matchen har varit båda partes enorma – skadeproblem. WhoScored rapporterar – fredag kväll – att tio spelare hos såväl Arsenal som Crystal Palace riskerar missa matchen.

Låg kortlina

Kortfokus! Tror att oddssättarna kan komma att justera oddsen till närmare avspark och det handlar därför om att vara snabb här.

Det här är långtifrån det hetaste derbyt och matcherna får inte mer än en knapp derbykaraktär – men viss påverkan har det ändå med det stora trycket utifrån, hur det snackas upp och stödet på plats.

Vi har också kunnat se starkare tendenser till den desperation som växer till följd av den tuffa situationen i Crystal Palace; hela sex raka matcher har innehållit minst fyra kort och det har tenderat att bli hårt spel när nivån på motståndet skruvats upp.

Här är kortlinan på 3,5 och det är lågt – undertecknad skulle satt den på minst 4,0 – och för överspelet får vi hela 2,02 x insatsen hos Bet365 (1 000 kronor välkomstbonus).

Andre Marriner ska döma matchen och 3,5-linan har passerats i fyra av hans fem senaste dömda matcher.

Samma spel finns till 2,10x hos ett par andra konkurrenter, men luras inte av det; de räknar inte med de röda korten, vilka rättas som två i statistiken hos Bet365 och maxsumman för en och samma spelare är således tre.

Speltips:

Speltips: Över 3,5 kort
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:00, söndag 1/1
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: