Barcelona 28/8-16

Speltips, Athletic Bilbao – Barcelona 28/8: Tydligt favoritskap

FC Barcelona får gälla som klara favoriter i bortamötet med Athletic Bilbao, ett lag som tidigare har orsakat en del problem för flera av topplagen. Den här gången känns det dock annorlunda.

Att FC Barcelona gäller som stora favoriter i en ligamatch är ingen vidare överraskning, men frågan är om inte spelbolagen blivit något generösa när det kommer till oddsen inför bortamatchen mot Athletic Bilbao.

Visst, det här är en av säsongens klart svåraste bortamatcher, men den kommer samtidigt i ett skede där den inte nödvändigtvis behöver vara lika besvärlig. Gästerna saknar visserligen Neymar, Andrés Iniesta och Jeremy Mathieu, men vi vet allihopa vilken fantastisk trupp de har i övrigt.

Athletic Bilbao förlorade sin premiär borta mot Sporting Gijon och laget såg helt enkelt inte helt övertygande ut där och då. Trots att det här är en hemmapremiär – och trots att laget faktiskt vann hemma mot Barcelona så sent som 2015 i Supercupen – tycker vi att det är ett tydligt favoritskap här. Något annat än en bortaseger känns osannolikt. Hemmalaget saknar dessutom Kike Sola, Mikel Rico, Elustondo och troligen även San José.

Bortasegern känns stenklar

I våra ögon vorellt annat än en bortaseger väldigt överraskande, inte minst med tanke på hur darriga hemmalaget såg ut i sin premiär. FC Barcelona kommer till matchen med ett väldigt starkt lag och firman där framme, med Arda Turan, Luis Suarez och Leo Messi, kommer att ställa till en hel del oreda.

Inte sällan får vi se en hel del mål i de här matcherna och flera gånger på sistone har faktiskt Athletic Bilbao ställt till vissa bekymmer för Barcelona. Då har det handlar om uddamålssegrar till slut, men de har suttit långt inne. Den här gången känns det något annorlunda, speciellt då hemmalaget inte är så heta och då det är tidigt på säsongen.

Därför spelar vi Barcelona -1 (asian handicap) till 1,83 gånger pengarna hos bet365. Vi får då pengarna tillbaka vid uddamålsseger. Här kan ni få en bonus på 1 000 kronor hos bet365.

Speltips:

Speltips:  FC Barcelona -1 (asian handicap)
Odds:  1,83 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:15, söndag 28/8
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 14%
X: 21%
2: 67%
Över 2,5 mål: 64%
Under 2,5 mål: 40%