Speltips, ATP Madrid: Sam Querrey – Lucas Pouille 4/5: Matchstart ca 13:30 på det spanska gruset

Simon Pålsson Publicerat: 3 May 2016

Tennissäsongen har dragit igång på allvar och Spelbloggare.se trappar också upp sin bevakning av världstennisen. Idag hittas ett speltips i ATP Madrid, där Sam Querrey tar sig an den talangfulla fransmannen Lucas Pouille.

Tanka spelkassan inför tennissäsongen: Klicka här för att läsa vår bonusguide!

Den högt rankade ATP-turneringen i Madrid avgörs den här veckan och det finns ett par heta namn i turneringen, däribland fjolsårsmästaren Andy Murray, Novak Djokovic, Roger Federer, Stan Wawrinka och grusspecialisten Rafael Nadal.

Därutöver finns det en rad outsiders som också kan ta sig långt i turneringen, men som troligen får svårt att hävda sig mot de riktigt stora. Hemmaspelaren David Ferrer är en sådan, speciellt då turneringen spelas på hans favoritunderlag grus. Fransmannen Lucas Pouille skulle kunna vara en annan.

22-åringen har imponerat stort hittills i Madrid, en resa som började redan i helgens kval för fransmannen. Där slog han ut den smått legendariska, men mycket skadeplågade, spelaren Ernests Gulbis. I den första rundan av huvudturneringen vann Lucas Pouille med 2-1 mot belgaren David Goffin, rankad 13 i världen. Imponerande.

Att Lucas Pouille kommer fortsätta klättra på världsrankingen råder det ingen tvekan om. Egentligen är det bara skador som skulle kunna stoppa fransmannen, vars tennistalang är mycket påtaglig när man ser honom spela. Idag är han rankad 58 i världen, men räkna med att den siffran är betydligt lägre om några månader.

Underlaget en viktig faktor

För motståndet i den andra omgången står Sam Querrey, vars stora styrka på tennisbanan är servarna. Den 198 centimeter långa amerikanen är visserligen cirka 20 placeringar bättre än Lucas Pouille på rankingen, men han är betydligt mer begränsad som tennisspelare. Därtill är hans favoritunderlag verkligen inte grus. Precis som andra servespecialister föredrar han hårdare underlag.

I sin första match fick Sam Querrey kämpa för att slå Pierre-Hugues Herbert, en spelare som inte är i närheten av Lucas Pouille och dennes högstanivå.

I vår värld är Lucas Pouille storfavorit mot Sam Querrey. Det raka spelet för 1,51 gånger pengarna är såklart intressant, men hos Unibet får vi smått otroliga 2,38 gånger pengarna på 2-0 till fransmannen. Det kan vi inte tveka på. Det ska sägas att han trivs väldigt bra på grus, som länge varit det underlag där han haft bäst resultat. Det stärker bara vår uppfattning ytterligare.

Nu börjar tennissäsongen på riktigt: Se till att starta ett konto hos ett spelbolag som tar tennis på allvar. Klicka här för att starta ett konto hos det storsatsande spelbolaget Super Lenny. Nya kunder belönas med en bonus på 500 kr.

Speltips:

Speltips:  Lucas Pouille 2-0
Odds:  2,38 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 13:30, onsdag 4/5
TV:    cmoretennis logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: