Speltips, Barnsley – Millwall 29/5: Finalen i League Ones play-off

Simon Pålsson Publicerat: 29 May 2016

Det ska nu avgöras vilket lag av Barnsley och Millwall som kniper den sista platsen till 2016/2017 års säsong av Championship. Det här luktar underhållning på hög nivå.

Då ska det avgöras vilket lag som tar den sista platsen till nästa säsongs upplaga av Championship. Antingen blir det Barnsley eller blir det ökända Millwall som tar sig ett steg närmare engelsk fotbolls finrum.

Det här är utan två lag som förtjänar att vara i finalen av detta play-off. Lagen imponerande i sina respektive semifinaler och har båda gjort en fin säsong. Millwall slutade till exempel bara fyra poäng bakom Burton Albion, ett av lagen som tog sig direkt till Championship.

Barnsley å sin sida hade tre mål till godo på Scunthorpe United, vilket gjorde att laget knep den fjärde och sista platsen till play-offet. Intressant nog tog laget dock en imponerande 6-1 seger över Walsall, som slutade trea i tabellen, sett över två möten i semifinalen. Det vittnar om att det finns klass i laget.

Två lag med en stark offensiv

Under säsongen har vi lärt känna både Millwall och Barnsley som två lag med en stark offensiv. Det har inte minst visat sig i lagens inbördes möten den här säsongen. Det första mötet slutade 2-1 till Barnsley. Det andra slutade 3-2 till samma lag. Målrika tillställningar vid båda tillfällena alltså.

Generellt sett är det två lag som ofta gör mål. Millwall har inte misslyckats med att göra mål på åtta raka matcher. Barnsley har bara misslyckats två gånger på de elva senaste matcherna. Mål framåt är därmed nära en garanti när lagen spelar. Millwall gjorde näst flest mål i hela League One under säsongen, medan Barnsley bara var tre mål sämre. Det säger trots allt en del.

Nu är det här visserligen en final och mycket står på spel. Det är förutsättningar som har en tendens att ge oss något mer tillknäppta matcher. Den här gången är känslan dock att målförutsättningarna är goda – dramatiken till trots. Därför spelar vi båda lagen göra mål till 1,91 gånger pengarna hos William Hill.

 

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, söndag 29/5
TV:    viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.


Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: