IFK Norrköping Malmö FF 16/10-16

Speltips, BK Häcken – Malmö FF 1/10: Viktigt möte för guldstriden

Redan lördag klockan 16:00 spelas en nyckelmatch för den allsvenska guldstriden. Bravida Arena på Hisingen står då värd för mötet mellan BK Häcken och Malmö FF, där gästerna är i stort behov av tre pinnar.

Superoddset: Få hela 8,0 på att Malmö vinner hos Betfair och pengarna tillbaka om spelet missar. Klicka här för att läsa mer och ta del av kampanjen.

Den allsvenska guldstriden ångar vidare i en väldig takt redan under lördagen. Då tar sig just nu serieledare Malmö FF till Göteborg, närmare bestämt Hisingen, för bortamatch mot BK Häcken.

Dagen därpå är det dags för guldjagande IFK Norrköping – tillika de regerande mästarna – att försöka bärga tre poäng på Friends Arena i Solna. En tuff bortamatch för mästarna alltså, varpå Malmö FF har goda möjligheter att sätta en väldig press på Peking redan under lördagen.

Å andra sidan är BK Häcken ingen lätt motståndare, speciellt inte för Malmö FF. Det är allmänt känt att skåningarna haft otroligt svårt för just BK Häcken under flera säsonger. Den förbannelsen bröts delvis i vårens allsvenska möte där Malmö FF vann med klara 3-0 efter ett hattrick av den nu sålda anfallsstjärnan Vidar Örn Kjartansson. Ett par dagar senare förlorade skåningarna dock cupfinalen mot samma BK Häcken efter straffläggning. Förbannelsen är därmed inte helt död.

En klar övertro på mål i matchen

Inför den här matchen finns det en del skadebekymmer, främst i gästande Malmö FF. I den senaste matchen – Skånederbyt mot Helsingborgs IF – fick flera nyckelspelare lämna planen med skador redan efter första halvlek. Markus Rosenberg, Anders Christiansen och Rasmus Bengtsson blev alla utbytta och förväntas inte delta i matchen mot BK Häcken.

Kari Arnason är dock åter med i matchtruppen, vilket betyder att islänningen troligen bildar mittbackspar med Franz Brorsson, flankerade av Behrang Safari och Anton Tinnerholm. På mittfältet får Enock Kofi Adu och Oscar Lewicki troligen kampera ihop i mitten, samtidigt som Erdal Rakip troligen får en kantplats när Jo Inge Berget flyttas upp i anfallet. Det är därmed ett klart svagare Malmö FF offensivt sett, men samtidigt finns det en mycket solid defensiv på planen. Troligen ännu bättre än i vanliga fall.

BK Häcken å sin sida har stora frågetecken kring Martin Ericsson, Paulinho och Rasmus Lindgren. Nasiru Mohammed är avstängd och kommer inte att medverka. Det finns dock – inte minst med nyförvärvet Kamara – mycket offensiv kraft i det här laget. Å andra sidan har de varit lätt oförlösta hela säsongen. Det har ännu inte lossnat helt.

Vår känsla är att spelbolagen överskattar målmöjligheterna ganska grovt inför den här matchen. Malmö FF lär åka till Hisingen med en klart defensiv approach, i hopp om att bärga en 1-0-seger. BK Häcken har inte riktigt kraft att köra över Malmö FF i det här läget. Hos Unibet (1 000 kronor bonus) får vi fantastiska 1,88 gånger pengarna på under 3 mål (asian handicap). Då får vi alltså pengarna tillbaka vid exakt tre mål. Det spelar vi med glädje.

Speltips:

Speltips:  Under 3 mål (asian handicap)
Odds:  1,88 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 1/10
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 41%
X: 27%
2: 35%
Över 2,5 mål: 61%
Under 2,5 mål: 43%