Basket nba

Speltips, Brasilien – Kroatien 11/8: Nyckelmatch för båda lagen

Det brasilianska basketlandslaget hoppas frälsa sin hemmapublik med en vinst i den tredje gruppspelsmatchen mot Kroatien. Det är troligen helt nödvändigt för att hålla medaljdrömmen vid liv.

OS-basketen handlar faktiskt inte enbart om det amerikanska drömlaget, det finns även andra länder som är med och tävlar om medaljerna. I slutändan lär amerikanerna plocka hem hela turneringen utan att behöva förta sig alldeles för mycket, men för den som älskar basket och spänning finns det betydligt roligare matcher att följa.

En sådan match är den mellan värdnationen Brasilien och Kroatien. Det här är två relativt bra och väldigt jämna basketlag. Därför blir länderna inbördes möten i gruppspelet en väldigt viktig nyckelmatch.

Efter två spelade omgångar har värdnationen en seger och en förlust, mot ett starkt litauiskt landslag. Vinsten var en uddamålsseger mot Spanien, ett land som troligen går att jämföra med Kroatien. Kroaterna vann också mot Spanien, 72-70, men förlorade tämligen tydligt mot Argentina. För att ha någon chans att gå vidare behöver både Kroatien och Brasilien troligen vinna den här matchen.

Inte den mest poängrika matchen

Känslan inför den här matchen är därför att det blir aningen tillknäppt. Varken Kroatien eller Brasilien är kända som några lag som drar upp tempot till en sådan nivå att vi får se närmare 100 poäng från det ena laget. Det är snarare vanligt med ganska poängfattiga matcher.

Därtill är lagen så pass jämna att det ena laget troligen inte kommer att rycka ifrån det andra. Det lär bli tillknäppt, tight och otroligt spännande in i det sista. Brasilien har haft vissa problem i sin offensiv och har så här långt bara gjort 142 poäng. Det är 71 poäng per match, något som är aningen för lågt om de ska kunna frälsa hemmapubliken och ta sig vidare.

Brassarna anses klara favoriter enligt spelbolagen, men redan nu vill vi höja ett varningens finger för att hemmanationen möjligtvis inte orkar leva upp till förväntningarna. Därför spelar vi Brasilien under 76,5 poäng till 1,90 gånger pengarna hos Unibet.

Speltips:

Speltips:  Brasilien under 76,5 poäng
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:15, torsdag 11/8
TV:   Matchen sänds inte på någon svensk tv-kanal (TV-tablå)
Stream:   

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 70%
X: 8%
2: 35%
Över 149,5 poäng: 50%
Under 149,5 poäng: 55%