Speltips, Brynäs IF – Frölunda HC 23/9: Första SHL-matchen i Gävle

Simon Pålsson Publicerat: 22 September 2016

Brynäs IF kliver in i SHL-säsongen med en tuff hemmamatch mot de regerande mästarna Frölunda HC. Spelbloggare.se har hittat ett speltips inför den intressanta matchen.

12 mars.

Det var senast Brynäs IF spelade en SHL-match på hemmaplan. Nu – mer än ett halvår senare – är det äntligen dags för ishockey uppe i Gävle igen. Som staden har längtat.

I lagets SHL-premiär får man dessutom storfrämmat, när de regerande mästarna Frölunda HC kommer på besök. Göteborgarna har i sin tur faktiskt redan spelat en match, borta mot Malmö Redhawks. Där blev det överraskande nog förlust med 3-2 efter att SM-vinnarna sånär hämtat upp en 3-0-ledning.

Brynäs har alltså ännu inte klarat av sin SHL-premiär, men laget har gått som en raket på försäsongen. I de officiella träningsmatcherna har laget sju raka vinster, mestadels mot SHL-konkurrenter. Hittills är det främst offensiven som imponerar, med minst tre gjorda mål i sex av sju matcher.

Alltid intressanta möten i Gävle

Det här är ett av de mer klassiska mötena inom svensk hockey. Det märks inte minst när lagen väl drabbar samman på isen, då matcherna tenderar att bli väldigt underhållande. Det ska sägas att göteborgarna har ett kraftigt övertag i de matcher som brukar avgöras i Scandinavium, men verkligheten är en annan när lagen möts i Läkerol Arena.

Uppe i Gävle har Brynäs haft en helt annan förmåga att stå upp mot Frölunda. Laget har tre segrar på de fyra senaste matcherna och har haft en klar tendens att alltid producera en hel del framåt. Matcherna har ofta blivit målrika åt båda håll.

Med tanke på Brynäs fina (målform) tycker vi att det finns fint värde i spelet Brynäs över 2,5 mål (inklusive förlängning) till 2,20 gånger pengarna hos Ladbrokes (1 000 kronor bonusspel).

Speltips:

Speltips:  Brynäs över 2,5 mål (inklusive förlängning)
Odds:  2,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  19:00, fredag 23/9
TV:   cmorelive logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: