Speltips, Brynäs IF – Leksands IF 13/10: Ett på tok för högt odds

Simon Pålsson Publicerat: 12 October 2016

Unibet har dukat upp ett odds långt över dubbla degen inför rivalmötet mellan Brynäs IF och Leksands IF. Det öppnar för ett fint speltips inför den intressanta, heta drabbningen.

Ett klassiskt rivalmöte.

Det går inte att besksriva matchen mellan Brynäs IF och Leksands IF som någonting annat. Det här är två lag med lång historia inom svensk ishockey och två lag som dessutom inte tycker om varandra särskilt mycket. Det öppnar för en het och intressant match.

– Jag ser verkligen fram emot det. Brynäs och Leksand är två klassiska lag med lång hockeyhistoria och många fans runt om i Sverige. Sedan ska det bli riktigt kul att få spela inför en fullsatt hemmaarena och få se mycket svart, rött och gult på läktarna. Men det är också kul att det kommer lite bortasupportrar, det blir häftigt med en match i matchen, säger Nick Johnson till Brynäs officiella hemsida inför matchen.

Det här också en match som kommer i ett minst sagt ansträng läge för gästerna, som ännu inte vunnit en enda match i SHL den här säsongen. Laget har nu sju raka förluster och det börjar faktiskt brinna lite i knutarna. Dessvärre pekar en hel del på att laget kan komma att bli säsongens slagpåse.

Brynäs IF med klart favoritskap

Att det är hemmalaget som får ta på sig favoritskapet inför den här matchen råder det ingen som helst tvekan om. Hos spelbolagen är oddset på den raka ettan nere på svindlande låga nivåer, exempelvis 1,25 hos TitanBet och bara hundradelen högre hos bland annat bet365. Det går såklart inte att spela.

I den här typen av heta matcher – såväl på läktaren som på planen – måste ytterligare en dimension tas i beaktande. Det är inte bara truppens styrka och lagets form som är det väsentliga. Heta, täta rivalmäten får helt enkelt en annan karaktär.

Därtill tar vi för givet att Leksand gör allt i sin makt för att gå tillbaka till grunderna i det här utsatta läget. Här handlar det om att täta ytor och spela ett aggressivt försvarsspel. Det defensiva måste helt enkelt hamna i fokus. Brynäs har i flera säsonger varit ett starkt försvarslag, men i flertalet matcher den här säsongen har laget visat prov på fantastisk offensiv. I den här matchen tror vi inte riktigt på samma urladdning.

Hos Unibet (1 000 kronor bonus) spelar vi därför under 5 mål (asian handicap) under matchens ordinarie tid till 2,16 gånger pengarna. Vi får då pengarna tillbaka vid exakt fem mål. Inte sällan blir lagens inbördes möten rätt målsnåla och med tanke på Leksands form tar för givet att de har en väldigt defensiv approach till matchen.

 

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  2,16 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 13/10
TV:   tvtolv logo cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: