Speltips, Brynäs IF – Skellefteå AIK 1/12: Fördel hemmalaget

Simon Pålsson Publicerat: 30 November 2016

I våra ögon går det inte att blunda för att Brynäs IF är klara favoriter när Skellefteå AIK kommer på besök under torsdagen. Hemmalaget fortsätter jakten på SHL-toppen och hoppas ta ytterligare en trepoängare på hemmaplan.

Skellefteå AIK har fortfarande inte vaknat till liv på allvar. Åtminstone inte riktigt än. Det är den bestående känslan 22 spelade omgångar. Laget har skrapat ihop 33 poäng på sina 22 inledande matcher, något som inte räcker till en bättre tabellplacering än nia.

Laget har dessutom ingen vidare form att skryta med för tillfället. Visst, två raka hemmasegrar mot bottenlagen Leksands IF och Örebro HK finns på kontot, men i övrigt har det sett blekt ut på sistone. Speciellt i matcher mot aningen bättre lag. Det är trots allt en ganska stor skillnad på jumbon Leksand och Växjö Lakers, ett lag som krossade Skellefteå med klara 4-0 häromsistens.

Nu tar sig Skellefteå till Gävle, där hemmalaget Brynäs IF är i full färd med att befästa sin position i toppskiktet av tabellen. Det krävs bara en tvåpoängare här för att ta sig upp förbi Malmö Redhawks i tabellen, förutsatt att skåningarna inte vinner sin match mot Linköpings HC vill säga. Det skulle då betyda att Brynäs skuggar Frölunda HC i toppen. Det kanske är den här säsongen som vi får se Brynäs i SM-guldsracet igen. Med igen på allvar alltså.

Här lutar det klart åt hemmalaget

Brynäs kommer för övrigt till torsdagens match mot Skellefteå med gott självförtroende. Inte nog med att laget finns med i det absoluta toppskiktet av SHL-tabellen, de har också en fin form att luta sig tillbaka på. Sex vinster på de åtta senaste matcherna talar sitt tydliga språk.

Därtill bör alltid nämnas hur starka Brynäs faktiskt är på hemmaplan. Här besegras lag efter lag, ofta ganska storstilade segrar dessutom. Den stora styrkan för det här laget ligger i offensiven, den del av spelet som också får mer utrymme inför hemmapubliken. Där släpper laget loss till fullo, något som visat sig framgångsrikt. Totalt 17 gjorda mål på de fyra senaste hemmamatcherna säger ju någonting, till exempel.

Tommy Sjödin hälsar till klubbens officiella hemsida att han inte tänker göra några förändringar i laget inför den här matchen. Värt att notera. Det stärker vår övertygelse om att hemmalaget kommer att göra avtryck här. Hos Betway (1 000 kronor) får vi 1,98 gånger pengarna på Brynäs IF över 2,5 mål (inklusive förlängning). Ja tack.

Speltips:

Speltips:  Brynäs IF över 2,5 mål (inklusive förlängning)
Odds:  1,98 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 1/12
TV:   cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: