Speltips, Buffalo Sabres – Ottawa Senators 10/11: Två målsnåla lag

Simon Pålsson Publicerat: 9 November 2016

Det lossnar inte riktigt målmässigt för varken Buffalo Sabres eller Ottawa Senators. Nu hoppas hemmalaget studsa tillbaka efter sin förlust senast. Kan gästerna hantera Buffalo Sabres revanschlusta?

Buffalo Sabres åkte på en tung käftsmäll senast, när Boston Bruins helt enkelt blev för svåra. Den matchen slutade med en 4-0-förlust och nu hoppas Buffalo Sabres studsa tillbaka igen.

Faktum är att laget inte haft någon sprudlande inledning på säsongen, men att de ryckt upp sig lite på slutet. Av lagets tolv inspelade poäng har åtta plockats från och med den 29 oktober. Fyra vinster på sex senaste är inget dåligt facit. Med ynka 25 gjorda mål så här långt är laget dock ett av de mer målsnåla i hela NHL, vilket är en stor del av förklaringen till att de trots allt bara plockat tolv poäng än så länge.

För gästerna Ottawa Senators del ser det bättre ut. 14 inspelade poäng på elva spelade matcher ger ett bättre poängsnitt, men även här är målskyttet ett problem. Tillsammans med New Jersey Devils är Ottawa Senators det lag som gjort minst antal mål på den övre halvan i den totala NHL-tabellen. I längden är ett hackande offensivt spel svårt att förena med en topplacering, den saken är tämligen säker.

En del skadebekymmer i hemmalaget

Buffalo Sabres har en hel del skador att ta hänsyn till inför matchen. Evander Kane, Cody McCormick och Jack Eichel kommer inte till spel. Därutöver är det flera spelare som är osäkra till spel, bland annat Hudson Fasching, Zach Bogosian och Nicolas Deslauriers.

Clarke MacArthur, Andrew Hammond och Chris Wideman missar matchen för gästernas del.

Vår känsla inför matchen är att det här på många sätt är en öppen historia. Gästerna har goda möjligheter att få med sig poäng hem, men hemmaplansfördelen ska inte underskattas. Märk väl att Buffao Sabres också har fyra raka vinster mot just Ottawa Senators, även om två varit under försäsongen. En sak vi känner oss relativt säkra på är att det här inte blir någon målexplosion. Båda lagen har sett stabbiga ut i offensiven och det lär prägla matchen.

Därför spelar vi under 5 mål under matchens ordinarie tid (asian handicap) till 1,86 gånger pengarna hos Unibet (1 000 kronor). Det känns som ett väldigt fint odds.

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,86 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:30, torsdag 10/11
TV:   viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: