22 januari 2017 EttKryssTvå

Speltips, Burnley – Swansea 13/8: Oddset är totalt felsatt

Redan ett par dagar innan går vi ut med säsongens första speltips från Premier League. Spelbolagen är totalt snett på det i sin oddssättning inför matchen mellan Burnley och Swansea – det måste utnyttjas i tid.

Efter en snabb sejour i Championship är Burnley nu tillbaka i engelsk fotbolls finrum. Klubben hoppas nu lyckas med det som Swansea gjorde för fem år sedan, nämligen att etablera sig i Premier League och bli ett stabilt mittenlag.

Premiären kommer att spelas på klassiska Turf Moor och på besök kommer alltså Swansea. Det walesiska laget ses av många som något svagare än på flera säsonger och enligt flera spelbolag finns det en överhängande risk att Swansea rent av blandar sig i bottenstriden, hur ofrivilligt det nu än må vara.

I våra ögon är Swansea fortfarande ett intressant lag – trots att många nyckelspelare som Ayew och Williams lämnat –  och om alla bitar faller på plats har klubben verkligen potentialen att hamna på övre halvan i tabellen. Det ska sägas att Leicester Citys saga förra säsongen gör det svårt att döma ut något lag. Det var många som menade på att Leicester skulle få det svårt att hänga kvar, men vi vet ju alla hur det slutade…

En tydlig trend som måste synas

Vad som är intressant inför den här matchen är hur samtliga spelbolag unisont hävdar att det mesta talar för att den här matchen ska bli målsnål. Om det grundar sig i det faktum att det är en premiär och att lagen ännu inte är helt i form låter vi vara osagt, men i vår värld finns det ingen anledning att dra ett likhetstecken mellan premiär och målsnålt.

Om vi studerar de senaste säsongerna är det snarare tvärtom. Swansea har i sina samtliga fem Premier League-premiärer spelat målrika matcher. I samtliga fem matcher har det gjorts minst tre – ofta fler – mål. Senast Burnley var uppe i Premier League, säsongen 2014/2015, slutade deras premiär också målrikt. Med andra ord finns det en tydlig målrik trend från de båda lagens premiärer, något som inte bör underskattas.

Därför tycker vi att Unibet är galet generösa som dukat upp hela 2,40 gånger pengarna på över 2,5 mål i matchen. Det synar vi utan att blinka. För den något mer försiktiga ger över 2 mål (pengarna tillbaka vid exakt två mål) 1,76 gånger pengarna hos bet365.

I hemmalaget tros Ashley Barnes missa matchen på grund av skada. Hos gästerna är det Federico Fernández som är osäker till spel. Därtill saknar gästerna sin försvarsgeneral Ashley Williams, som lämnat för Everton. I båda läger finns en rad spelare som sägs sakna matchform, något som kan påverka laguttagningen. Det kan vara värt att ha i åtanke. Därför är det också väldigt svårt att förutse vilka som går segrande ur striden. 

Speltips:

Speltips:  Över 2,5 mål
Odds:  2,40 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 13/8

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 38%
X: 30%
2: 31%
Över 2,5 mål: 42%
Under 2,5 mål: 60%