Speltips, Carl Söderlund – Joao Sousa 14/7: Tydligt favoritskap i ATP Båstad

Simon Pålsson Publicerat: 12 July 2016

ATP Båstad fortsätter även under torsdagen. Det enda kvarvarande hemmahoppet, Carl Söderlund, ska försöka störa andraseedade Joao Sousa. Spelbloggare.se har hittat ett fint speltips inför matchen.

ATP Båstad fortsätter under torsdagen och nu börjar det dra ihop sig på allvar. Den andraseedade portugisen Joao Sousa kliver in i turneringen först nu och direkt väntar match mot hemmahoppet Carl Söderlund. 19-åringen har tagit sig till den andra omgången i sin första ATP-turnering någonsin.

I den första omgången slog Carl Söderlund landsmannen Fred Simonsson, som är ett par år äldre, med 2-1 efter en gastkramande tresetare. Trots att han är en klart bättre singelspelare blev det en spännande match. Carl Söderlund har fortfarande problem med jämnheten i sitt spel. Han blandar och ger ganska rejält under en match.

En trend som vi har lyckats se de senaste månaderna är att 19-åringen ofta inleder sina matcher på ett bra sätt, både spel- och poängmässigt. Ju längre matchen lider, desto svårare får han att hänga med. Det här kan bero på att han är dåligt tränad, men känslan är snarare att han inte riktigt hittat stabiliteten i sitt spel än. Med 19 år innanför västen är det inte särskilt oväntat, inte minst med tanke på hans minst sagt bristande rutin i de här sammanhangen.

Joao Sousa kan bli farlig i Båstad

Tillsammans med Fernando Verdasco och toppspelaren David Ferrer är Joao Sousa favorit i ATP Båstad. Känslan är att portugisen får väldigt svårt att rubba David Ferrer, men samtidigt kan han bli farlig fram till en eventuell final mot just David Ferrer.

Mot Carl Söderlund bör Joao Sousa göra processen kort. Någonting annat vore direkt överraskande. Hur gärna vi än vill att en svensk spelare, speciellt en med framtiden för sig, gör fina resultat måste vi vara realistiska här. Joao Sousa är inte bara en väldigt mycket mer rutinerad spelare, han är dessutom klart jämnare och väsentligt mycket bättre än Carl Söderlund. Det här bli 2-0 med råge.

Baserat på vår erfarenhet av Carl Söderlund tror vi att han mycket väl kan spreta emot lite i första set. I andra set är han förmodligen både trött och mentalt skakig. Därför tror vi att det andra setet blir kort. Hos Bethard får vi 2,40 gånger pengarna för under 8,5 game i andra set. Det blir vårt spel.

Missa inte tennisveckan i Båstad. Registrera dig hos ComeOn! Nu när ATP Båstad har dragit igång är det lämpligt att registrera sig hos ett spelbolag som satsar hårt på tennis. Klicka här och få en bonus på hela 3 000 kr hos tennisstarka ComeOn!

Speltips:

Speltips:  Under 8,5 game i andra set
Odds:  2,40 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 14:30, torsdag 14/7
TV:    tvfyrasport logo (TV-tablå)
Stream:   tv4sport logo

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: