24 november 2017 Celta Vigo Leganés

Speltips, Celta Vigo – Leganes 22/8: John Guidetti inleder säsongen

Det är ingen lätt match som väntar nykomlingen Leganes i den första omgången av La Liga. Celta Vigo borta är aldrig en rolig historia för något lag.

Den första omgången av La Liga 2016/2017 avslutas under måndagen med två intressanta matcher. Först ut, närmare bestämt klockan 20:00, är det dags för John Guidetti och hans Celta Vigo att ta sig an nykomlingen Leganes.

Det här är, på pappret åtminstone, en tämligen enkel match att inleda säsongen med och här borde hemmalaget ha väldigt goda möjligheter att knipa en trepoängare. Det är för övrigt precis den här typen av matcher laget verkligen inte har råd att tappa poäng i, såvida de vill uppfylla målet om att slåss i toppstriden, strax bakom de stora giganterna.

Precis som de flesta lag har Celta Vigo haft en spretig försäsong och det är egentligen vid få tillfällen vi har fått se det bästa möjliga laget på planen. Därmed är det svårt att utifrån försäsongen läsa av var laget står i det här skedet. Lagbygget är dock fortsatt intressant och truppen är bra nog för att blanda sig i striden om platserna 5-7.

Leganes kan få det tufft

Annan är verkligheten för gästande Leganes, som alltså är nykomlingar i den spanska högstadivisionen. Det här är ett lag som imponerade stort i andradivisionen förra året, men som rimligtvis bör ha både en och två nivåer upp till topplagen i La Liga.

Laget har dessutom haft det ganska tufft på försäsongen, trots att de mestadels matchat sig mot tämligen svaga motståndare. Å andra sidan knep man en 3-2-seger i genrepet mot Villareal. Det är inte så illa pinkat.

Mot Celta Vigo, speciellt på bortaplan, kommer laget dock att få det svårt. Det vågar vi lova. Det raka spelet på hemmalaget är uppe på så mycket som 1,70 hos Nordicbet. Det kommer att sjunka, tror vi. 1,70 har dock ett bra spelvärde och spelas med ett leende. Registrera dig hos Nordicbet här och få då en unik bonus på 1 000 kronor plus ett gratisspel på 400 kronor som tack.

Speltips:

Speltips:  Celta Vigo vinner
Odds:  1,70 (Jämför alla odds)
Bolag:  Nordicbet (1 000 kr bonus + 400 gratisspel)
Spelstopp:  20:00, måndag 22/8
TV:   Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 59%
X: 25%
2: 15%
Över 2,5 mål: 49%
Under 2,5 mål: 54%