Speltips, Chicago Blackhawks – St Louis Blues 24/4: Kan gästerna sätta spiken i kistan?

Simon Pålsson Publicerat: 22 April 2016

Det är kniven mot strupen för Chicago Blackhawks, som måste vinna sin andra raka match för att inte åka ut ur slutspelet med huvudet före. Kan St Louis Blues ta sin tredje raka bortaseger i den här matchserien?

Efter ett väldigt sent mål av Patrick Kane, närmare bestämd i den 84:e minuten, kunde Chicago Blackhawks till slut åka hem till Chicago med ett 3-2 underläge i matcher. Om St Louis Blues hade fått in pucken först i den heta förlängningen hade den här matchserien varit över.

Fortfarande är det dock St Louis Blues som sitter i förarsätet, med 3-2 i matcher och matchboll. Nu vänder vi dock till Chicago, där hemmalaget visserligen förlorat två raka matcher, men där det ändå finns en slags grundtrygghet.

Det här blev precis vad vi hade hoppats på helt enkelt – en galet jämn och nervkittlande matchserie. Om vi, som neutrala åskådare, har en himla tur går det här till och med hela vägen till sju matcher. Känslan är hur som helst att det kan gå lite hur som helst, inte minst med tanke på att alla matcher hittills slutat med uddamålsseger åt något av lagen.

Mycket offensiv kvalité i båda läger

Vad som är signifikativt för båda de här lagen är den offensiva kvalitén. Det råder ingen tvekan om att det här är två lag som bygger sin spelidé och sin ishockey – även i slutspel – på en offensiv grund och en anfallande identitet.

Det öppnar såklart för målrika matcher. Förutom i den något trevande inledningsmatchen har vi fått se minst fem mål i samtliga matcher. Intressant är också, som tidigare nämnts, att alla matcher varit så pass jämna att det ena laget bara vunni med uddamålet. Det säger onekligen någonting.

Vi har egentligen ingen anledning att tro på någon förändring inför den sjätte matchen. Hemmalaget är knappa, knappa favoriter, men det kan gå hur som helst. Det blir dock garanterat tight och vår förhoppning är också att det blir målrikt – ännu en gång.

Det finns inte heller några skadebekymmer i något av lägren. Därför litar vi på att den offensiva inställningen håller i sig. Vårt spel blir därför över 4,5 mål i matchen (ordinarie tid) till 1,80 gånger pengarna hos Unibet.

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, lördag 24/4
TV:    viasathockey logo  (TV-tablå)
Stream:    viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: