speltips svenska cupen rekar odds betting

Speltips, Cork City – BK Häcken 21/7: Viktigt returmöte i kvalet till Europa League

BK Häcken behöver göra mål för att hålla drömmen om Europa League vid liv. Cork City å sin sida går in till returmötet med gott självförtroende och inställningen att deras nolla ska försvaras.

Det var sannerligen ingen sprakande tillställning på Bravida Arena förra veckan. Efter att ha fått en man utvisad redan efter en timme släppte BK Häcken in 1-0 på den efterföljande straffen. Gästande Cork City såg där och då ut att skaffa sig ett väldigt bra utgångsläge inför returen, som alltså spelas i Irland under torsdagskvällen.

BK Häcken lyckades dock resa sig och fick in en kvittering i slutskedet av matchen, någonting som kan visa sig guld värt i slutändan. Nu behöver laget bara vinna returmötet, alternativt knipa ett 1-1- eller 2-2-resultat, för att hålla liv i drömmen om Europa.

Dessvärre har inte Hisingens lag varit särskilt bra efter sommaruppehållet i Allsvenskan. Inte nog med att det såg krampaktigt ut mot Cork City i det första kvalmötet, det har varit lite upp och ner i det allsvenska spelet också. 4-2-segern mot Hammarby gav i för sig ett positivt besked om det offensiva spelet, men bakåt såg det darrigt ut. Den biten rättades visserligen till i nästa match, mot topplaget Örebro SK. Den matchen slutade 0-0.

Cork City ska inte vara bättre

Trots att BK Häcken inte är ett topplag i Allsvenskan tillhör laget – speciellt i sina bästa stunder – ett av de klart mest intressanta svenska lagen. Den svenska ligan generellt sett är betydligt bättre än den irländska, där lagen helt enkelt inte håller en nivå som räcker till i Europaspelet. Cork City bör därmed inte ha förmågan att slå ut BK Häcken.

Å andra sidan har BK Häcken en begränsad europeisk erfarenhet, samtidigt som laget är högst ojämnt, speciellt på bortaplan. Trots det här lutar vi åt att göteborgarna får klä sig i favoritskapets kläder inför det här returmötet.

Den väntade matchbilden är aningen försiktig, men där BK Häcken försöker ta tag i taktpinnen. Inte nog med att de är ett klart mer spelskickligt lag, de behöver också göra mål för att inte förlora dubbelmötet. Den riktiga anstormningen lär dock vänta på sig. Cork City är ett tämligen begränsat lag – speciellt offensivt – och vi räknar kallt med att de ivrigt försvarar sin nolla i den här matchen. En målsnål historia känns därmed trolig.

Cork City lär inte hota nämnvärt framåt, samtidigt som BK Häcken kan få svårt att få hål på irländarna. Därför spelar vi båda lagen göra mål – NEJ till 1,95 gånger pengarna hos MyBet. Det innebär alltså att båda lagen INTE ska göra mål för att vårt spel ska sitta.

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – nej
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: MyBet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, torsdag 21/7

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 34%
X: 30%
2: 40%
Över 2,5 mål: 45%
Under 2,5 mål: 59%