Speltips, Dallas – Houston Dynamo 3/6: Texasderby!

Spelbloggare Publicerat: 1 June 2016

Toppen möter botten i Western Conference när det vankas Texasderby och Dallas välkomnar Houston Dynamo till Toyota Stadium under natten mot fredagen, svensk tid.

Nu vänder det ofta förvisso fort, men här är det sannolikt toppen mot botten även när det är tid för slutspel – slutspelsmaterial mot bottendito. Men i ett derby kan väl allt hända – eller?

Dallas imponerar oerhört. De hade chansen att kliva upp i topp av Western Conference senast, men fick ”bara” oavgjort, 0-0, borta mot SJ Earthquakes. Nu står de en pinne bakom ledande Colorado Rapids, dessutom med en match mer spelad. Till playoffområdet har man dock hela sex pinnar. Såvida en plats i topp två fixas, så är slutspelsbiljetten löst.

Gästande Houston Dynamo hittas i botten av tabellen. 3-3-7 står resultatraden i och det är förstås inte ett acceptabelt facit, men en kortare bra streak kan betyda att man kliver upp och blir aktuella för en playoffplats. Formkurvan pekar ändå uppåt; två vinster, två förluster och ett kryss har det blivit på de senaste fajterna.

Dallas vinner derbyt

Förutom en välfylld skadelista, saknar värden tre spelare som är och spelar för respektive land just nu; Carlos Gruezo, Maynor Figueroa samt Kellyn Acosta. Bättre truppbesked för Houston, som endast har Giles Barnes på landslagsuppdrag. Tufft avbräck, men alltjämt värre situation för Dallas.

Men trots dessa avbräck ska väl Dallas vara minst ett snäpp starkare? De är klart mer solida, har en större bredd samt spets i truppen.

Därtill har Houston ett makalöst uselt bortafacit. Krysset mot Whitecaps senast följde upp 11 raka bortaförluster och inte en enda vinst på de 18 senaste har plockats. Nu möter de ett Dallas med gott självförtroende ingjutet i truppen; formraden står i 3-1-0 och på hemmaplan har inte en enda av de 14 senaste förlorats och de tre senaste vunnits.

Med andra ord; klasskillnad och hemmastarkt mot bortasvagt.

Det mesta talar för ettan och den är absolut spelbar till 1,72 x insatsen, vilket dukas ut av Expekt. Det kan jämföras med exempelvis Mybet som bara erbjuder 1,55x för den.

Speltips:

Speltips: Dallas vinner, rak etta
Odds: 1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: Expekt (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 03:00, natten mot fredag 3/6
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: