Speltips, Dallas Stars – St. Louis Blues 12/5: Det sjunde och avgörande mötet

Simon Pålsson Publicerat: 11 May 2016

3-3 efter sex spelade matcher. Det är läget i matchserien mellan Dallas Stars och St. Louis Blues. Nu är det dags för en sjunde och helt avgörande match, där det ska avgöras vilket lag som tar sig vidare till konferensfinal.

Nu ska allting avgöras i matchserien mellan Dallas Stars och St. Louis Blues. Den sjunde och helt avgörande matchen står för dörren och det kan gå precis hur som helst.

Dallas Stars har fördelen av att spela inför sin hemmapublik, men det är allmänt känt att det här inte nödvändigtvis behöver betyda att de vinner. Hemmaplansfördelen är möjligen något mindre värdefull i en sjunde och avgörande match, när lagen trots allt redan spelat i samma arena tre gånger tidigare och den därmed känns bekant för båda lagen.

Därtill ska sägas att St. Louis Blues faktiskt vunnit två av de senaste tre matcherna på Dallas Stars hemmaplan. Det är garanterat någonting de tar med sig in till den här matchen.

Väldigt tight och jämnt senast

I den senaste matchen mellan lagen fick vi se Dallas Stars försvara en tidig 3-0-ledning. Laget höll undan hela vägen in i mål och såg därmed till att de nu har en chans att avgöra hela matchserien. Vad som är intressant är att de tre senaste matcherna i matchserien slutat med 5, 4 och 5 mål totalt. Det har varit något mer tighta tillställningar på slutet.

Känslan är att den trenden fortsätter när kniven nu är pressad mot båda lagens strupar. Det är nu allting ska avgöras, vilket bör skruva upp riskminimerandet till högsta nivå i båda läger. Misstag och enkla insläppta mål kan bli ödesdigra.

Travis Moen är borta hela säsongen för hemmalaget, samtidigt som Tyler Seguin troligen också missar matchen. Gästerna har inga skador eller avstängningar att ta hänsyn till.

Att vi står inför en sjunde och helt avgörande match tycker vi talar för en lite mer tillknäppt historia. Det är allmänt känt att så brukar bli fallet och även fall det här är två offensivt starka lag tror vi att det kan bli målsnålt i den här matchen också. Därför spelar vi under 5,5 mål till 1,75 gånger pengarna hos Bwin. De sticker ut rejält i förhållande till sina konkurrenter och det tackar vi för.

 

Speltips:

Speltips:  Under 5,5 mål
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, torsdag 12/5
TV:    viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: