Speltips, David Ferrer – Dustin Brown 15/7: Kan tysken streta emot?

Simon Pålsson Publicerat: 14 July 2016

ATP Båstad är framme vid tredje omgången och nu väntar ett riktigt intressant möte på centrecourten. Storfavoriten David Ferrer ska där ta sig an tysken Dustin Brown.

ATP Båstad fortsätter under fredagen och nu börjar det så smått dra ihop sig. Turneringen är framme vid den tredje omgången och här väntar ett mycket intressant möte.

Världsspelaren och toppseedade David Ferrer tar sig an tysken Dustin Brown. Det är en spelare som har en väldigt speciell och underhållande stil när han spelar tennis. I sina bästa stunder håller han oerhörd hög nivå, men jämnheten är inte vad den borde vara.

Så här långt i Båstad har Dustin Brown dock spelat bra tennis. Först slog han ut Daniel Munoz-De La Nava och i den andra omgången var den Aljez Bedenes tur att få respass. Imponerande. När Dustin Browns serve och serve-volley fungerar är han svårstoppad för vem som helst.

David Ferrer har sett måttligt intresserad ut

Trots att ATP Båstad enligt undersökningar är den mest populära turneringen bland spelarna lider den lite av att den bara är i 250-klassen. Det gör att det kommer få riktigt stora namn till tennisveckan i Båstad. Det gör också att de stora spelare som dyker upp inte nödvändigtvis är fullt påkopplade.

David Ferrer, som haft en lite småstrulig säsong, har inte sett helt inspirerad ut så här långt. Visserligen har spanjoren bara spelat en match, men där tappade han ett set mot Calvin Hemery. Fransmannen ligger cirka 350 placeringar bakom David Ferrer på världsrankingen.

Det är en indikation på att David Ferrer inte riktigt har huvudet på rätt ställe just nu. Det är också ett bevis på att han inte är i fullt slag. Det bör en spelare som Dustin Brown kunna utnyttja, åtminstone i delar av matchen. Hans intensiva tennis, med fokus på serve-volley och spektakulära slag, kan vara minst sagt ansträngande att ställas emot.

Därför tror vi att tysken kan streta mot bra inledningsvis. Hos Unibet får vi fina 2,18 gånger pengarna på över 9,5 game i första set. Det betyder att 6-4, 7-5 eller tiebreak i första set ger oss mer än dubbla degen. Det känns som bra betalt.

Speltips:

Speltips:  Över 9,5 game i första set
Odds:  2,18 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 14:30, fredag 14/7
TV:    tvfyrasport logo (TV-tablå)
Stream:   tv4sport logo

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: