Speltips, David Goffin – Milos Raonic 4/6: Orimligt stor favorit

Simon Pålsson Publicerat: 2 July 2016

Det blir ett hett möte mellan två stora tennistalanger i den fjärde omgången av Wimbledon. Milos Raonic är dock stor favorit mot belgaren David Goffin. Är det verkligen helt korrekt?

Ett par riktiga godbitar kryper sig på i början av den andra veckan i Wimbledon. Efter tre tuffa omgångar är vi nu framme vid den fjärde, där agnarna verkligen har börjat skilja sig från vetet.

En av godbitarna är matchen mellan belgaren David Goffin och kanadensaren Milos Raonic, som stundtals under den här säsongen sett hyperfarlig ut. Fortfarande är talangen aningen ojämn och det går inte riktigt att veta var du har honom, även fall han har tagit klara steg framåt även på den fronten. Det ska sägas att han fortfarande spelar som mest övertygande mot lite svagare motstånd, där han blir närmast obehagligt tung att möta.

Så här långt i den här turneringen har Milos Raonic plockat tre vinster utan att tappa ett enda set. Det bör väl förtydligas att han ännu inte spelat mot någon riktig toppspelare. Å andra sidan har hans serve fungerat väldigt bra och med tanke på att det är en nyckelfaktor i hans spel bådar det gott inför vecka 2.

Talangerna har drabbat samman förr

Det här blir fjärde gången de här båda tennistalangerna drabbar samman. Två av matcherna så här långt har spelats klart och där har spelarna en varsin seger. Med tanke på att både David Goffin och Milos Raonic är födda år 1990 har de följt varandra igenom sin karriärer. Å andra sidan har de alltså inte stött på varandra så mycket.

Båda står i nuläget i det där mellanlandet och frågan är vem av spelarna som ska ta nästa steg. Det skiljer bara fyra placeringar på världsrankingen, men i nuläget är det Milos Raonic som har en klart högre högstanivå. Det ska understrykas att skillnaden egentligen inte är så stor och David Goffin är en typisk tennistalang, som visserligen inte har samma fysiska förutsättningar som Milos Raonic, men som har väldigt mycket tennis i sig.

Med det här i åtanke känns spelbolagens värdering inför matchen aningen märklig. Det raka spelet på Milos Raonic ger så lite som 1,14 hos flera spelbolag. Det är såklart på tok för lågt. Det öppnar i sin tur för ett litet skrällspel. Hos Betsson får vi 1,90 gånger pengarna på över 3,5 set i matchen. Det känns som väldigt bra betalt med tanke på att spelarna trots allt är väldigt jämna och hittills har spelat jämnt mot varandra.

Missa inte finalveckan av Wimbledon. Registrera dig hos ComeOn! Nu när Wimbledons finalvecka har dragit igång är det lämpligt att registrera sig hos ett spelbolag som satsar hårt på tennis. Klicka här och få en bonus på hela 3 000 kr hos tennisstarka ComeOn!

Speltips:

Speltips:  Över 3,5 set
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson (Unik: 1 000 kr bonus + 200 kr gratisspel)
Spelstopp:  Tidigast 16:00, måndag 4/6
TV:    cmoretennis logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: