Speltips, Denver Broncos – Carolina Panthers 9/9: Äntligen NFL-premiär!

Simon Pålsson Publicerat: 8 September 2016

Efter ett uppehåll på flera månader är NFL-fotbollen äntligen tillbaka natten till fredag svensk tid. Då väntar en repris på förra säsongens Super Bowl 50 när Denver Broncos tar sig an Carolina Panthers.

NFL är tillbaka efter ett långt sommaruppehåll. Äntligen!

Den amerikanska fotbollens största – möjligen enda riktiga – liga drar igång på andra sidan Atlanten. Spektaklet inleds med en riktig godbit, nämligen en repris på förra årets Super Bowl 50.

De regerande mästarna Denver Broncos tar sig an förra årets finalförlorare Carolina Panthers, som ser den kommande säsongen som den stora revanschen. Det råder ingen tvekan om att det var Carolina Panthers och den minst sagt atletiska quarterbacken Cam Newton som imponerande mest under störst delar av förra säsongen, men dessvärre räckte laget inte till när det gällde som mest.

Istället blev det Denver Broncos och veteranen Peyton Manning som drog det längsta strået. Det var för övrigt den legendariska quarterbackens allra sista match i NFL och Denver Broncos står nu inför en rejäl generationsväxling på den positionen.

Ett par saker att ha i åtanke

Inför den här premiären finns det ett par punkter vi känner är väsentliga att lägga vikt på, inte minst när ett spel ska förberedas.

  • Det är alltid vanskligt med premiärer. Dels är det svårt att veta exakt var lagen står, men i en sport som amerikansk fotboll – som är så extremt beroende av att hela maskinen är väloljad – går det ofta att se brister i de inledande matcherna. Dessa brister brukar bli tydligast i offensiven, som bygger mycket på samspel och tajming.
  • Trevor Siemian gör sitt blott andra framträdande i en NFL-match. 24-åringen ska axla Peyton Mannings framgångsrika roll och det vore orimligt att förvänta sig stordåd direkt. Vågar vi anta att hemmalaget kör en hel del springspel?
  • Det här är två defensivt orienterade lag, vars framgångar till stora delar bygger på solida försvar. Det visar inte minst statistiken från Super Bowl 50. Där lyckades Carolina Panthers bara med tre av sina 15 försök på third down. För Denver Broncos del var samma siffror var en av 14. Det tycker vi vittnar om två väldigt starka försvar.

Med det här i åtanke känns underspelet väldigt nära till hands. Hos William Hill (1 000 kronor bonus) ligger linan på fina 42,5 poäng i matchen – men om vi går upp ett halvt snäpp hittar vi ännu mer värde. Under 43 poäng (asian handicap) ger 1,85 gånger pengarna. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt 43 poäng.

Speltips:

Speltips:  Under 43 poäng (asian handicap)
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:30, fredag 9/9
TV:   tv3sport logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: