Speltips, Detroit Red Wings – Ottawa Senators 11/2: Underhållning på gång

Simon Pålsson Publicerat: 10 February 2016

Tre NHL-matcher står på schemat natten till torsdag svensk tid. Spelbloggare.se fokuserar på drabbningen mellan Detroit Red Wings och Ottawa Senators.

NHL-nätterna fortsätter att leverera trevliga ishockey och natten till torsdag svensk tid är inget undantag. Detroit Red Wings får då besök av Ottawa Senators och förutsättningarna för en trevlig historia känns väldigt goda.

Det här är nämligen två lag som båda kommer från två imponerande insatser och två meriterande, energigivande segrar. Därtill har de spelat en rad målrika matcher på sistone och känslan är att vi kan få se en batalj med högt underhållningsvärde just därför.

Hemmalaget har hemmaslagit både Florida Panthers och New York Islanders de senaste dagarna och ser ganska vassa ut just nu. Laget har dessutom bjudit på en hel del mål i sina matcher. 36 mål i de sex senaste matcherna ger ett snitt på sex mål per match. Det är härligt för den neutrala åskådaren.

Målfester även för gästerna

Liknande målfacit hittar vi också i Ottawa Senators senaste matcher. Hela 72 mål i de tio senaste matcherna som laget har spelat ger ju ett snitt över sju mål per match. Det känns som att målmöjligheterna inför det här mötet är enorma.

Ottawa Senators har dessutom haft en riktigt stark offensiv vecka bakom sig, med hela 18 gjorda mål på sina fyra senaste matcher. Trots det har det bara blivit två vinster på dessa fyra matcher, vilket vittnar om att det också finns en del defensiva brister.

Inför den här matchen saknar hemmalaget Niklas Kronwall, Johan Franzen och Drew Miller. Därtill är Mike Green och Justin Abdelkader osäkra till spel. Gästernas Chris Phillips, Clarke MacArthur och David Dziurzynski kommer inte heller till spel.

Vår känsla är att det här blir en underhållande historia. Det mesta pekar dessutom på att det kommer att bli en hel del mål. Lägg där till att de två senaste matcherna slutat med åtta respektive sju mål när lagen drabbat samman. Därför spelar vi över 5 mål i matchen (asian handicap) till 1,80 hos Unibet. Då får vi dessutom pengarna tillbaka vid exakt fem mål.

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål i matchen, asian handicap (ordinarie tid)
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:00, torsdag 11/2
TV:    viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Detroit Red Wings  2,11 nordicbet logo
Oavgjort  4,20 williamhill logo
Ottawa Senators  3,40 unibet logo
Över 5,5 mål  2,05 williamhill logo
Under 5,5 mål  1,80 williamhill logo

Oddsens motsvarighet i procent: