Speltips, Djurgården – Frölunda 22/3: Fortsätter den positiva trenden?

Simon Pålsson Publicerat: 21 March 2016

Djurgårdens IF har kniven mot strupen när Frölunda kommer på besök för den fjärde kvartsfinalen i matchserien. Orkar 08-laget samla kraft nog för att kvittera till 2-2 i matcher?

Kvartsfinalen mellan Djurgården och Frölunda är onekligen en intressant historia. Göteborgarna känns snäppet hetare så här långt och när vi nu står inför det fjärde mötet är det 08-laget som har kniven mot strupen.

2-1 i matcher till Frölundas fördel innebär att göteborgarna, i händelse av en seger på Hovet, kan avgöra den här matchserien redan på torsdag hemma i Frölundaborg. Det skulle dessutom ge lite välbehövlig vila inför det, om göteborgarna får som de vill, förhoppningsvis blir ett långt slutspel.

Så här långt har vi fått se idel hemmasegrar. Frölunda har vunnit båda sina hemmamatcher i relativt komfortabel stil till slut, medan Djurgården var snäppet bättre i det förra mötet på Hovet, som de för övrigt vann med 3-1.

Tydlig trend rakt igenom matchserien

Vad som är en tydlig trend rakt igenom hela matchserien är det faktum att Djurgården ofta inleder matcherna bäst. Laget sätter hård press från början och viker inte undan en tum. På det hela taget har det varit ganska tufft spel i den här matchserien. Det är helt enkelt två lag som inte backar undan.

Intressant nog är att Djurgården vunnit två av tre förstaperioder hittills. Den tredje, närmare bestämt i söndags, slutade 0-0 och var väldigt kantad av en massa utvisningar.

Vår känsla är att Djurgården kommer att försöka uppnå samma inledning även i den fjärde matchen. Här gäller det att vara på tå från början och det optimala vore att få samma start som i den senaste hemmamatchen, då laget tog ledningen redan efter sex minuter. Hemma på Hovet ger den fanatiska hemmapubliken efter en extra skjuts i ren energi.

Därför spelar vi Djurgården vinner första perioden (draw no bet) till 1,87 gånger pengarna hos Betsson. Då får vi alltså pengarna tillbaka om det står oavgjort i den första periodpausen.

Märk väl att Frölunda fått tillbaka en drös spelare, däribland lagkapten Joel Lundqvist. Lukas Bengtsson sägs också närma sig en comeback och hoppas kunna spela på torsdag. Spencer Abbott är 50-50 till spel.

Speltips:

Speltips:  Djurgården vinner första perioden (draw no bet)
Odds:  1,87 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson (1 000 kr bonus + 200 kr gratisspel)
Spelstopp:  19:00, tisdag 22/3
TV:  cmorehockey logocmorelivefyra logo  (TV-tablå) (TV-tablå) (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo (TV-tablå)

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Djurgårdens IF  2,50 betway logo
Oavgjort  4,20 nordicbet logo
Frölunda HC  2,55 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 4,5 mål  1,71 unibet logo
Under 4,5 mål  2,15 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: