Speltips, Djurgårdens IF – Linköpings HC 21/10: Trevlig fredagsmatch

Simon Pålsson Publicerat: 20 October 2016

SHL-formen är tillbaka efter att båda torsdagsspelen satt som en smäck på sajten. Förhoppningen är att formen sitter i när Djurgårdens IF tar sig an Linköpings HC i en tung batalj.

Djurgårdens IF har ännu inte vaknat till liv, men möjligen är uppvaknandet runt hörnet. Det är åtminstone förhoppningen hos 08-lagets supportrar efter att laget äntligen presterat ishockey värd namnet i förlängningsförlusten mot formstarka Färjestad på bortaplan i senaste omgången.

Inledningen på säsongen har varit lite trevande – minst sagt – för Djurgården, som sågats av experter och supportrar till höger och vänster. Främst har den veka offensiven varit föremål för kritiken, men den skrala poängskörden har också kritiserats hårt. Åtta poäng på nio omgångar duger helt enkelt inte.

I senaste matchen såg det som sagt lite mer lovande ut och kanske är 08-laget på gång nu. När ett annat formsvagt gäng – Linköpings HC – kommer på besök kan det vara läge för en viktig hemmaseger i Hovet.

Det är hemskt vad det läcker

Linköping har inte heller imponerat i säsongsinledningen. På sina nio inledande matcher har laget tio inspelade poäng, aningen bättre än fredagens motståndare alltså. Tre förluster på de fyra senaste matcherna är dock ett iskallt facit, inte minst när vi ser statistiken på antalet insläppta mål.

Nu ska det sägas att Linköping under flera säsonger främst varit kända för sin fina offensiv snarare än sina defensiva styrkor, men 17 insläppta mål på sex matcher på slutet är helt enkelt inte bra. Det ger ett snitt på närmare tre insläppta mål per match. Det räcker inte långt.

Med det här färskt i minnet känns det inte helt osannolikt att vi får se en del mål i det här mötet. Djurgården känns aningen hetare än tidigare och är säkert sugna på att frälsa sin hemmapublik på sin seger, medan Linköping sett stabbiga ut bakåt under lång tid och säkert kan tänka sig bjuda in till en rätt öppen historia.

Därför spelar vi över 4,5 mål (inklusive förlängning) till 1,80 gånger pengarna hos Betway (unik bonus på 1 500 kronor).

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (inklusive förlängning)
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Unik: 1 500 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, fredag 21/10
TV:   cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: