4 juli 2017 Dudi Sela Marcel Grannolers speltips Wimbledon

Speltips, Dudi Sela – Rajeev Ram 13/7: Grästurnering i amerikanska Newport

Dudi Sela och Rajeev Ram drabbar samman i den andra omgången av grästurneringen i amerikanska Newport. Matchen spelas onsdagen den 13 juli och Spelbloggare.se har hittat ett fint speltips inför matchen.

Grässäsongen lider mot sitt slut, men trots att Wimbledon är över finns det fortfarande ett fåtal turneringar kvar som spelas på gräs. I amerikanska Newport avgörs den här veckan en turnering i 250-klassen.

Startfältet är inte vidare starkt och precis som vanligt efter en Grand Slam är det många spelare, speciellt de som gått långt i föregående turnering, som vilar sig. Å andra sidan är det här en fin möjlighet för de amerikanska spelarna att visa upp sig för hemmapubliken på ett underlag som de annars inte spelar särskilt mycket på i USA.

I den andra omgången av turneringen väntar mötet mellan israelen Dudi Sela och hemmaspelaren Rajeev Ram. Det här är en jämn match-up på förhand och favoritskapet verkar inte vara det enklaste att peka ut enligt många spelbolag. I vår värld är det dock solklart vem av spelarna som är den något skarpare.

Hemmaplansfördelen räcker inte

Att spela i sitt hemland är såklart en viss fördel, både när det kommer till motivationsnivå och känslan av att känna sig hemma. Å andra sidan är publikstödet och energin från publiken inte en lika stark faktor som i andra sporter. Därför tycker vi inte att Rajeev Ram har så mycket att vinna på att matchen spelas på amerikansk mark.

Dudi Sela, numera rankad 65 i världen, är en stabil spelare runt sin ranking. I turneringar av den här digniteten ser vi ofta israelen göra fint avtryck, även fall 31-åringen ännu aldrig knipit en ATP-titel. Precis som sin motståndare är Dudi Sela främst en hardcourtspelare. I den första omgången slog Dudi Sela ut slovaken Lukas Lacko i två komfortabla set.

Rajeev Ram å sin sida slog ut landsmannen och den väldigt dåligt rankade Mackenzie Mcdonald i två raka set. Matchen mot Dudi Sela kräver dock ett betydligt större spel från amerikanen. Faktum är att Rajeev Ram har två raka förluster mot Dudi Sela, men totalt står det 2-2 i matcher. Båda amerikanens segrar har över tio år på nacken.

I vår värld är Dudi Sela knapp, men klar, favorit här. Hos Betsson ger det raka spelet på israelen 1,81 gånger pengarna och det känns som bra betalt.

Missa inte tennisveckan i Båstad. Registrera dig hos ComeOn! Nu när ATP Båstad har dragit igång är det lämpligt att registrera sig hos ett spelbolag som satsar hårt på tennis. Klicka här och få en bonus på hela 3 000 kr hos tennisstarka ComeOn!

Speltips:

Speltips:  Dudi Sela vinner
Odds:  1,81 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson (Unik: 1 000 kr bonus + 200 kr gratisspel)
Spelstopp:  Tidigast 18:00, onsdag 13/7

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

Dudi Sela: 55%
Rajeev Ram: 49%
Över 2,5 set: 47%
Under 2,5 set: 63%