9 oktober 2017 New York Rangers Montreal Canadiens speltips NHL

Speltips, Edmonton Oilers – New York Rangers 14/11: Riktig kanonmatch

Det är som upplagt för en riktigt intressant och rolig match när Edmonton Oilers gästas av formstarka New York Rangers. Spelbloggare.se har hittat ett trevligt speltips inför matchen.

Den fina formen sitter fortfarande i för New York Rangers. Det vågar vi konstatera efter att laget i mycket komfortabel stil plockat en tvåpoängare borta mot Calgary Flames senast. Det fanns en viss ovisshet kring laget efter förlusten mot Vancouver Canucks senast, men bevisligen är laget nu tillbaka i vinnarspåret.

Matchen var dessutom den första av ett gäng matcher på den bortaturné som laget nu inlett, där New York Rangers tar avstamp i Kanada. Först Calgary, nu Edmonton. Det här blir en betydligt tuffare utmaning. Edmonton Oilers har varit intressanta i säsongsinledningen och har faktiskt hakat på i toppen, ynka tre poäng bakom just Rangers.

Formen är dock ett litet frågetecken. Fem förluster på de sju senaste har gjort att poängskörden stannat av något. Nu har det visserligen inte varit frågan om några matcher i vilka de blivit utspelade, men fem förluster sedan den 31 oktober är trots allt oroande siffror.

Två väldigt målstarka lag

Båda de här lagen imponerat med sitt offensiva spel under de första 15 omgångarna. New York Rangers har gjort överlägset flest mål i hela ligan (62 stycken), medan Edmonton Oilers ligger på en stabil femteplats med sina 45 mål. Vi har dessutom fått se närmare 6,5 mål i snitt i New York Rangers matcher. För Edmonton Oilers är siffran strax över 5,5. Det säger en hel del.

Kris Russell, Andrew Ference, Mark Fayne och Drake Caggiula missar garanterat matchen för hemmalaget. Därutöver finns det en rad spelare som har skavanker, däribland Zack Kassian, Matt Hendricks, Iiro Pakarinen och Brandon Davidson. Det är ett gäng tunga avbräck, men å andra sidan är det huvudsakligen spelare laget klarat sig utan ett tag.

Gästerna har med sig hela sin trupp på den bortaturné laget nu inlett i Kanada. Josh Jooris är den enda som rapporteras missa just den här matchen. Skadeläget är med andra ord en faktor där gästerna har en klar fördel gentemot hemmalaget.

Vår känsla är att det här kan gå lite hur som helst, men att ett formstarkt och fortsatt relativt utvilat New York Rangers får gälla som favoriter, inte minst då det fortfarande är relativt tidigt på deras bortaturné. Vad vi känner oss relativt säkra på är att vi får se en hel del mål här. Säsongens första möte mellan lagen slutade 5-3 till Rangers i Madison Square Garden. Något liknande vore kul här.

Därför spelar vi över 5,5 mål till 2,06 gånger pengarna hos Betsafe (unik bonus på 1 500 kronor).

Speltips:

Speltips:  Över 5,5 mål
Odds:  2,06 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsafe (Unik: 1 500 kr bonus)
Spelstopp:  03:30, måndag 14/11
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 38%
X: 25%
2: 40%
Över 5,5 mål: 49%
Under 5,5 mål: 53%