4 juni 2017 AFC Eskilstuna AIK

Speltips, Europa FC – AIK 21/7: Vem tror på mål egentligen?

AIK har med sig en 1-0-ledning till returmötet mot Europa FC från Gibraltar. Känslan är att 08-laget har väldigt goda möjligheter att säkra avancemanget till den tredje kvalomgången.

Nu ska det avgöras vilket lag som tar sig till den tredje kvalomgången i Europa League, Europa FC från Gibraltar eller AIK från Solna. I den tredje omgången väntar grekiska Panathinaikos FC, en minst sagt intressant motståndare att ställas emot.

Efter det första mötet på Friends Arena har AIK med sig en 1-0-ledning till bortamatchen och returmötet. Här handlar det alltså om att försvara ledningen från det första mötet. Ett potentiellt bortamål skulle också tvinga Europa FC till att behöva göra minst tre mål för att kunna avancera.

Baserat på det första mötet mellan lagen är Europa FC inte ett lag som har kvalité nog att göra tre mål. Det är också högst osäkert huruvida de ska kunna hota AIK, som i grund och botten är ett bättre lag. Den första matchen handlade mycket om hur ett krampaktigt AIK försökte få upp tempot mot ett hårt kämpande, vilt filmande och fult spelande bortalag. Det var ingen vidare fotboll som spelades på Friends Arena den kvällen.

AIK är rätt nöjda som det är

Med 1-0 med sig från det första mötet går AIK in i matchen rätt nöjda som det är. Det finns ingen anledning att stressa upp sig och även fall ett mål framåt i princip hade kunnat döda matchen lär laget inte stressa upp sig. Rikard Norling är å andra sidan inte nöjd som den taktiskt mest skickliga tränaren i den här typen av matcher, men AIK är numera känt som ett tämligen solitt lag. Troligen tack vare Andreas Alm.

Europa FC kommer som sagt få väldigt svårt att hota framåt, det vågar vi nästan lova. Å andra sidan är det alltid vanskligt att försvara 1-0-ledningar, speciellt i kvalmatcher på bortaplan. AIK kommer dessutom till matchen utan Carlos Strandberg, vars låneavtal med klubben har gått ut.

Vår känsla är att hemmalaget saknar förmågan att göra flera mål, samtidigt som gästande AIK saknar motivationen att trycka in särskilt många bollar å sin sida. Därför bör det bli tämligen målsnålt, även fall ett tidigt mål skulle kunna låsa upp tillställningen något. Hos bet365 spelar vi under 2,75 mål till 1,90 gånger pengarna. Det innebär halva insatsen på under 2,5 mål och halva insatsen på under 3 mål (pengarna tillbaka vid exakt tre mål).

Speltips:

Speltips:  Under 2,75 mål
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 21/7

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 13%
X: 22%
2: 69%
Över 2,5 mål: 59%
Under 2,5 mål: 48%