Speltips, Everton – Bournemouth 30/4: Vänder den negativa trenden?

Simon Pålsson Publicerat: 28 April 2016

Formen har varit katastrof de sista veckorna, men kanske kan det vända för Everton i det absoluta slutskedet av säsongen? AFC Bournemouth gästar hur som helst Goodison Park för en på förhand intressant historia mellan två lag på 41 poäng i tabellen.

Premier League lider mot sitt slut och i skrivande stund återstår inte mer än tre fulla omgångar. Inför den 36:e omgången har både Everton och AFC Bournemouth 41 poäng vardera, men om vi skulle utvärdera lagens respektive säsong är det skilda världar.

För nykomlingen Bourneomouths del har det här varit ett mycket lyckat första år i Premier League. Klubben spelar högstadivisionsfotboll för första gången någonsin och har klarat sig kvar med många, många omgångar kvar. Det är rakt igenom imponerande.

Evertons säsongen är dock inget vidare. År efter år är vi många som hoppas och tror att Roberto Martinez ska förmå sitt lag att ta nästa steg, men så har inte blivit fallet i år heller. Det har snarare blivit ett steg bakåt i utvecklingen, trots att flera andra storklubbar underpresterat kraftigt. Det här hade onekligen varit den perfekta säsongen att blanda sig i toppstriden på allvar.

Everton går kräftgång på slutet

Inför den här matchen har Everton sju raka ligamatcher utan vinst och har inte vunnit på hemmaplan i ligaspelet sedan i början av februari. Det är skrämmande statistik, men om det är någon gång det ska vända är det väl nu? Bournemouth är ett lag som passar Everton rätt bra. En komfortabel 0-2-seger på bortaplan i FA-cupen och en sen tappad ledning till 3-3 i ligamatchen i Bournemouth.

Bournemouth har haft en väldigt stark förmåga att spela bra mot de lite sämre lagen den här säsongen. På sistone har laget till exempel tre bortasegrar mot Newcastle, Aston Villa och Crystal Palace. Där kan vi snacka om att plocka tre poäng när tre poäng kan plockas på enklast möjliga sätt. Effektivitet!

Seamus Coleman, Phil Jagielka och Ramiro Funes Mori missar matchen för hemmalaget. I gästernas trupp saknas Tyrone Mings, Harry Arter och Adam Smith. Max Gradel är troligen tillbaka, men börjar förmodligen på bänken.

Vi går på magkänslan här faktiskt. Everton är ett i grunden starkare lag och hemma på Goodison Park kan de nå väldigt bra nivå i sina bästa stunder. Vi tror på en komfortabel seger och spelar med glädje den raka ettan till 2,10 gånger pengarna hos Ladbrokes.

Speltips:

Speltips:  Everton vinner
Odds:  2,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  16:00, lördag 30/4
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv. (TV-tablå)

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: