30 april 2019 april speltips odds betting frölunda djurgården

Speltips, Färjestad BK – Frölunda HC 17/11: Alltid intressanta möten

Två av svensk ishockeys absolut bästa lag under 2000-talet drabbar samman i ett tungviktsmöte under torsdagskvällen. Det här är dessutom två formstarka lag, varpå en underhållande match borde gömma sig runt hörnet.

Tungviktsmöte.

Det går inte beskriva mötena mellan Färjestad BK och Frölunda HC som någonting annat än just ett tungviktsmöte. Den här gången är det dessutom en match mellan två formstarka lag som står på schemat. Färjestad har trummat igång på allvar och finns med där uppe i toppen efter 17 spelade omgångar.

Faktum är att laget bara är sex poäng bakom de regerande svenska mästarna Frölunda, ett lag som dessutom har en match mer spelas. Med nio vinster på de elva senaste har Färjestad fått upp en så pass hög fart att de klättrat rejält i tabellen. I den senaste matchen – borta mot HV71 – åkte laget dock på stryk och vi väntar oss ett revanschsuget Färjestad som vänder hem till Karlstad.

Nu är Frölunda att känna igen

Säsongsinledningen var inte den mest sprudlande för Frölunda, som tappade poäng i flera inledande omgångar. Nu har laget vaknat till liv på allvar och har varit seriens klart bästa lag under den andra halvan av säsongen så här långt. Göteborgarna har redan skaffat sig ett litet försprång i toppskiktet av tabellen, med 37 inspelade poäng på 18 matcher.

Precis som förra året är det främst den offensiva delen av spelet som imponerar. 53 gjorda mål ger snitt på närmare tre gjorda mål per match. Då är det betydligt enklare att också vinna hockeymatcher, den saken är säker.

Frölunda har också en härlig medvind i ryggen inför det tuffa mötet med Färjestad. Laget har 8-0 i de två senaste matcherna och har därutöver snittat strax över fyra gjorda mål per match under november månad. Det imponerar. Med tanke på att Färjestad haft en härlig vana att bjuda på målrika matcher på hemmaplan känns det som att förutsättningarna för en underhållande match är minst sagt goda här.

Spelbolagen verkar ense om att det här snarare blir en tight och försiktig match. Vår känsla är snarare att lagen, som i ärlighetens namn inte har mycket att förlora i det här läget, trycker gasen i botten och låter de offensiva spelarna sätta tonen. Därför spelar vi över 4,5 mål (inklusive förlängning) till väldigt fina 1,85 gånger pengarna hos Betway (1 000 kronor).

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (inklusive förlängning)
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 17/11
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 39%
X: 22%
2: 42%
Över 4,5 mål: 54%
Under 4,5 mål: 43%