Speltips, Färjestad BK – Örebro HK 17/9: Klar överskattning i SHL-premiären

Simon Pålsson Publicerat: 15 September 2016

Den första SHL-omgången har nedsläpp under lördagen och vårt fokus hamnar på matchen mellan Färjestad BK och Örebro HK. Ett speltips till över dubbla degen har hittats.

SHL-premiären är äntligen här. Säsongen rivstartar med det intressanta mötet mellan Malmö Redhawks och de regerande mästarna Frölunda. Matchen spelas nere i Skåne, närmare bestämt i Malmö Arena. För den som minns förra säsongens möten mellan lagen är det redan känt att det där har goda förutsättningar att bli en underhållande match.

Vår inledande SHL-fokus hamnar dock på en helt annan match. Ett gäng mil norrut spelar Färjestad BK sin första hemmamatch för säsongen, när Örebro HK kommer på besök till Karlstad. Det här är två lag vi känner oss spända på inför säsongen. Om alla bitar faller på plats kan de mycket väl finnas med i ett slutspel båda två.

Känslan inför den här premiären är för övrigt mycket god. Det blir troligtvis inte den målrikaste av matcher, men nerven och hettan som en SHL-premiär tvingar fram går inte att INTE uppskatta. Den saken är säker.

En klar överskattning av hemmalaget

I vår värld är det här en oviss historia och vi kan inte riktigt förstå hur spelbolagen motiverar det tydliga favoritskapet som tillskrivs hemmalaget här. Hos 24hBet ger exempelvis en rak etta inte mer än 1,73 gånger pengarna. Färjestad moneyline ger 1,43 hos Betway, också det ett svårförståeligt odds.

Det här är i själva verket en betydligt jämnare fight på förhand, med ett visst favoritskap till hemmalaget. Å andra sidan har Örebro ett fint facit mot just Färjestad de sista säsongerna. Laget har nämligen fem (FEM!) raka vinster mot Färjestad och trivs som fisken i vattnet även i Karlstad. Det brukar ofta bli väldigt tighta och jämna matcher, med få mål, men med samma vinnare i match efter match. Hur kan Färjestad då vara så klara favoriter enligt spelbolagen? Märkligt.

Hos NordicBet (unik bonus på 1 000 kr + 400 kr gratisspel) hittar vi dagens klart bästa spel. Färjestad BK under 2,5 mål (ordinarie tid) till 2,06 gånger pengarna. Laget har inte övertygad offensivt under sin försäsong heller och vi vet sedan gammalt att Färjestad är ett lag som först och främst inriktar sig på en solid defensiv organisation. Offensiven kommer ofta lite i skymundan. Därför synar vi spelet med ett leende.

Speltips:

Speltips:  Färjestad under 2,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  2,06 (Jämför alla odds)
Bolag:  NordicBet (Unik: 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp:  16:00, lördag 17/9
TV:   cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: