Speltips, Feliciano Lopez – Elias Ymer 22/7: Första tuffa testet för svensken

Simon Pålsson Publicerat: 21 July 2016

Elias Ymer har tagit sig till tredje omgången i ATP Gstaad. Här väntar det första riktigt tuffa testet, i form av Feliciano Lopez. Nu kan det bli väldigt tufft för den svenska talangen.

Efter att ha misslyckats totalt i ATP Båstad har Elias Ymer hittat formen igen i ATP Gstaad, en turnering som också spelas på grus. Nu har svensken visserligen haft en väldig tur med lottningen, men den svenska stortalangen har hur som helst avancerat till den tredje omgången i en ATP-turnering. Det är inte illa.

I sina två första omgångar har Elias Ymer slagit Konstantin Kravchuk och Daniel Brands, två spelare som båda huserar runt 100 i rankingen. Just nu har Elias Ymer halkat ner till 157, men det är allmänt känt att han besitter ett spel som hör hemma betydligt högre än så.

Nu väntar dock en riktigt tuff match. Turneringens toppseedade spelare, rankad 21 i världen, står för motståndet. Feliciano Lopez är spanjoren som varit rankad så bra som 12 i världen en gång i tiden, men nu har 34-åringen alltså halkat ner ett gäng placeringar. På sina 19 år på touren har 34-åringen plockat 4 titlar, men faktiskt inte en enda på grus. Till skillnad från i stort sett samtliga sina landsmän är spanjoren bättre på hårdare underlag, även fall han som spanjor såklart känner sig hemma även på grus.

Elias Ymer ser fortfarande krampaktig ut

De två fina segrarna till trots ser Elias Ymer fortsatt aningen krampaktig ut i sitt spel, det vågar vi sticka ut hakan och påstå.  20-åringen har dock steppat upp ett par snäpp sedan ATP Båstad, men fortfarande finns jämnheten och den där självklarheten varken i fotarbetet eller slagen. Mot spelare rankade över 100 i världen är Elias Ymer fortfarande en väldigt duktig spelare, men när han nu möter en spelare på en eller två nivåer högre blir det betydligt svårare.

Om Elias Ymer ska slå Feliciano Lopez – någonting vi verkligen inte ser som en omöjlighet – behöver han vara i sitt bästa slag. Han behöver ha medvind, känna att kroppen svarar och att han träffar bollen rätt. Trots att han närmar sig det stadiet tycker vi inte att han är nära att vara där än, tyvärr. Den här säsongen har varit lite krampaktig för svenskhoppet, men förhoppningsvis kan den avslutas bättre.

Mot Feliciano Lopez, som siktar på en titel här i ATP Gstaad, blir det nog för svårt. Hos William Hill får vi fina 1,80 gånger pengarna på 2-0 till spanjoren. Det känns som väldigt bra betalt, inte minst med tanke på att Elias Ymer tappat set i båda sina inledande matcher, trots betydligt enklare motstånd.

Missa inte hardcourtsäsongen. Registrera dig hos ComeOn! Nu när det är dags för hardcourt – med US Open som den stora höjdpunkten – är det lämpligt att registrera sig hos ett spelbolag som satsar hårt på tennis. Klicka här och få en bonus på hela 3 000 kr hos tennisstarka ComeOn!

Speltips:

Speltips:  Feliciano Lopez 2-0
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 12:00, fredag 22/7

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: