19/9-16

Speltips, Finland – Kanada 22/5: Äntligen dags för VM-final

Då var det äntligen dags för VM-finalen i ishockey och det är ingen dålig drabbning som väntar. Finland tar sig an Kanada klockan 19:45 på söndagskvällen.

Efter en lång turnering full av besvikelser är vi äntligen framme vid VM-finalen. Värdnationen Ryssland misslyckades helt med att tillfredsställa sina supportrar och tog sig alltså inte hela vägen till finalen.

Det blir istället en intressant drabbning mellan turneringens succélag Finland och förhandsfavoriten Kanada. En match som har i stort sett alla ingredienser för att bli fantastiskt underhållande.

Lagen drabbade samman redan i gruppspelet och då fick vi se på uppvisning från finnarnas sida. Laget vann med klara 4-0 och fick Kanada att se lätt yrvakna ut. Nu bör det vara andra bullar och vi räknar kallt med ett kanadensiskt lag som gör ett större avtryck i den här matchen.

Finland trots allt favoriter i vår bok

Att försöka ge sig in på 1×2-marknaden är vanskligt. Den här matchen kan faktiskt sluta precis som helst. Visst, det lockar med 4,75 gånger pengarna på krysset i en match mellan så pass jämna lag, men det är ändå inte dit vi riktar blickarna.

Inte heller är 2,70 gånger pengarna på bombettan, att Finland vinner redan ordinarie tid, något som inte lockar. Men återigen: Kanada är så pass revanschsuget att det här faktiskt gå hur som helst. 4-3-segern i semifinalen mot USA var möjligen inte så imponerande och i vår bok är Finland klara favoriter här, men vi riktar ändå blickarna åt ett annat håll. Igen.

Båda lagen har en enorm bredd på sina offensiva spelare och det är också dessa vi tror kommer hamna i fokus. Kanada måste göra fler mål än senast lagen möttes och finnarna siktar såklart på att göra minst lika många. Därför spelar vi över 4,5 mål (ordinarie tid) till 1,70 gånger pengarna hos TitanBet. Det bör sitta.

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,70 (Jämför alla odds)
Bolag:  TitanBet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:45, söndag 22/5
TV:     (TV-tablå)
Stream:   

 

Statistik, jämför lagen:

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 37%
X: 21%
2: 41%
Över 4,5 mål: 59%
Under 4,5 mål: 44%