lettland ryssland december 27 2016 speltips jvm

Speltips, Finland – Ryssland 21/5: Värdnationen för stor favorit

Värdnationen går in i semifinalen mot Finland som klara favoriter enligt samtliga spelbolag. Det är en värdering som vi inte helt och hållet ställer oss bakom. Därför hittar vi också ett fint spel på 1×2-marknaden.

Ryssland har haft en tämligen behaglig resa i den här VM-turneringen så här långt. Inte nog med att laget hamnade i den klart svagaste gruppen – de fick också ett svagare motstånd i kvartsfinalen. Där väntade nämligen Tyskland, ett lag som ryssarna slog med klara 4-1.

I egenskap av värdnation har Ryssland ett duktigt stöd på sina matcher. Det är såklart en fördel för ryssarna, men det ska alltså understrykas att semifinalmötet mot Finland är den första riktiga värdemätaren för Ryssland. Efter en snöplig 3-0-förlust i premiären mot Tjeckien har laget rest sig och tagit seger efter seger, men då har ett oerhört svagt Sverige varit det tuffaste motståndet. Det säger en hel del.

Finnarna då? Laget har imponerat stort och har ett fantastiskt intressant lag, med många unga och intressanta framtidsnamn. Patrick Laine har klivit fram i turneringen och har levererat en drös med snygga mål. I det stora hela har finnarna ett starkt lag och de har hittat den där kollektiva laginsatsen som exempelvis Sverige saknade helt och hållet.

Ladbrokes går bananas på 1×2-marknaden

Inför den här matchen håller samtliga spelbolag Ryssland som klara favoriter. Värdnationen väntas utnyttja sitt massiva publikstöd till att vinna Finland och därigenom säkra en finalplats. Att så skulle bli fallet känner dock inte vi oss fullt lika säkra på.

Finland har, till skillnad från Ryssland, spelat mot riktigt bra motstånd i gruppspelet. I den sista gruppspelsmatchen vann laget till exempel med klara 4-0 mot Kanada, ett lag som nu ser ut som favoriter till att plocka hem hela turneringen. Det säger en hel del.

Trots det här är alltså Finland klara underdogs i den här semifinalen. Hos Ladbrokes får vi smått otroliga 3,25 gånger pengarna på den raka ettan. Långt över trippla degen på finnarna alltså. Det måste spelas. Samma spel ger inte mer än 2,85 gånger pengarna hos bet365 och bet-at-home. Där kan vi snacka anmärkningsvärt stor skillnad.

Speltips:

Speltips:  Finland vinner (ordinarie tid)
Odds:  3,25 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  15:15, lördag 21/5
TV:     (TV-tablå)
Stream:   

 

Statistik, jämför lagen:

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 31%
X: 20%
2: 46%
Över 4,5 mål: 58%
Under 4,5 mål: 45%