Speltips, Finland – Sverige 29/12: Tredje raka vinsten?

Simon Pålsson Publicerat: 29 December 2016

Finland har förlorat två. Sverige har vunnit två. Förutsättningarna inför den tredje omgången är glasklara – här måste finnarna resa sig för att inte halka efter rejält.

Nu måste finnarna resa sig.

Två matcher in i JVM-turneringen har det finska juniorlandslaget ännu inte vunnit någon match, utan förlorat både mot Tjeckien och Danmark. Det är två nationer som Finland vanligtvis vinner mot, men den här gången har spelet verkligen inte fallit på plats för det finska laget.

Nu väntar turneringens hittills allra tuffaste match – som dessutom är en match med mycket rivalitet. På andra sidan står alltså Sverige. Juniorkronorna har till skillnad från Finland samlat ihop två vinster på lika många försök och även fall det inte ser helt hundra ut går det inte att beskylla det svenska landslaget för att ha inlett turneringen på ett dåligt sätt. Tvärtom.

Ingen sprudlande offensiv

För finnarnas del har offensiven varit det kanske största problemet hittills. Visst, mot Danmark släppte laget inte slarviga mål och på det hela taget har organisationen inte heller fungerat. Men det problem som kostat segrarna är troligen det bristande målskyttet.

Totalt tre gjorda mål så här långt håller inte på långa vägar, speciellt inte i en JVM-turneringen, där tre gjorda mål per match till och med är för lite. När det spelas den här frejdiga, ungdomliga ishockeyn gäller det att trycka in fler puckar för att vara att räkna med.

Men i ärlighetens namn har inte heller Sveriges offensiv varit fläckfri. Det har sett lite kämpigt ut, åtminstone i matchen mot Schweiz där segern under långa stunder inte kändes helt självklar. Å andra sidan har svenskarna tryckt in 10 puckar så här långt.

Vår känsla är att ett sargat Finland kommer att gå tillbaka till grunderna och försöka täppa till bakåt. Sverige behöver inte stressa offensivt, utan nöjer sig med att vinna matchen. Därför spelar vi under 5,5 mål till 1,90 gånger pengarna hos Betway (1 000 kronor). Det har suttit i båda Finlands matcher så här långt.

Speltips:

Speltips:  Under 5,5 mål
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  23:30, torsdag 29/12
TV:   svttva logo (TV-tablå)
Stream:   svtplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: