Speltips, FK Liepāja – FC Salzburg 19/7: Nu bör det lossna

Simon Pålsson Publicerat: 18 July 2016

Utgångsläget är allra bäst för gästande FC Salzburg, som egentligen bara behöver försvara sin 1-0-ledning när de åker till Lettland för returmatch mot FK Liepaja. En helt annan matchbild är dock att vänta.

Den andra kvalomgången till Champions League fortsätter under tisdagen och onsdagen. Ett lag som ser ut att klara sig till den tredje omgången i år igen är FC Salzburg, vars äventyr tagit slut mot Malmö FF i två raka säsonger.

Den här gången slipper laget dock garanterat sina skånska rivaler och kan kanske äntligen ta sig till ett gruppspel. I den här omgången behöver de besegra lettiska FK Liepaja först, för att överhuvudtaget få chansen att ta sig till själva huvudturneringen.

Den första matchen slutade med en 1-0-seger för FC Salzburg, som nu har övertaget inför returen i Lettland. Det ska sägas att österrikarnas säsong ännu bara är i startfasen. Laget har spelat två träningsmatcher inför kvalet och klarade dessutom av en cupmatch i helgen. Fyra raka segrar i de här matcherna kan noteras.

Matchbilden bör passa gästerna

Med tanke på att det är gästerna som kliver in i den här matchen med det bästa utgångsläget är det hemmalaget som måste ta sig framåt i banan. 1-0-underläget från den första matchen måste vändas och det enda sättet att klara av en vändning är att göra mål framåt.

Det bör i sin tur öppna upp en hel del ytor för FC Salzburg, vars intensiva press- och kontringsfotboll är som vigd för den här typen av matcher. Mot Malmö FF blev det respass då skåningarna var väldigt välorganiserade och hyperfarliga i sitt eget anfallsspel, men FK Liepaja är ett klart mer begränsat lag. Det här som sagt passa FC Salzburg mycket bra.

Samtliga spelbolag håller österrikarna som enorma favoriter i matchen och vi är inne helt på samma spår. Det är inte riktigt deras melodi att backa hem och försvara en ledning. Istället kommer de troligen att utnyttja de ytor som släpps bakåt av hemmalaget. Därför spelar vi FC Salzburg -1,5 till 1,85 gånger pengarna hos Ladbrokes.

Speltips:

Speltips:  FC Salzburg -1,5
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  18:00, tisdag 19/7

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: