Speltips, Florida Panthers – Tampa Bay Lightning 8/11: Ska bortalaget haka på?

Simon Pålsson Publicerat: 7 November 2016

Tampa Bay Lightning skuggar toppstriden, men behöver plocka fler tvåpoängare för att haka på redan nu. Florida Panthers vill förmodligen annat när lagen drabbar samman natten till tisdag svensk tid.

Det har inte riktigt lossnat poängmässigt för varken Florida Panthers eller Tampa Bay Lightning i den här säsongsinledningen. Tampa Bay Lightning är visserligen med i fighten precis bakom toppstriden, men 15 inspelade poäng på tolv matcher är fortfarande inte helt optimalt.

Värre är det dock för Florida Panthers, som så här långt bara plockat hem elva poäng på tolv matcher. Å andra sidan finns det delar av spelet som fungerar väl i båda de här lagen. Hemmalaget har nämligen tryck in 32 puckar så här långt, strax under 3 mål per match. Det är ett facit som – åtminstone om defensiven fungerar som den ska – ger en hel del poäng sett över en hel säsong.

Det ser faktiskt ännu bättre ut för gästerna, som med sina 40 mål snittar klart över 3 gjorda mål per match. Även här finns det vissa problem med defensiven, men att den offensiva delen av spelet sitter där är lovande inför fortsättningen. Det öppnar också för en intressant match mellan de här båda lagen.

21 gjorda mål på tre möten

Förhoppningen om mål stärks ytterligare av det faktum att Florida Panthers och Tampa Bay Lightning brukar spela målrika matcher mot varandra. Totalt 21 gjorda mål på de tre senaste inbördes mötena talar sitt tydliga språk. Extra intressant är att samtliga tre matcher slutat med sju mål. Målrikt tre gånger om med andra ord.

Lagen spelade också mot varandra så sent som den 19 oktober, då Tampa Bay Lightning till slut vann med 4-3.

Vår känsla är att den målrika trenden kommer att fortsätta även över den här matchen. Det har spelats målrika matcher med båda de här lagen under de senaste veckorna och det borde helt enkelt fortsätta även i den här matchen. Hos Betway (1 000 kronor) får vi fina 1,85 gånger pengarna för över 5 mål inklusive förlängning (asian handicap). Då får vi pengarna tillbaka vid exakt fem mål, exempelvis om matchen slutar 2-2 och avgörs med ett mål i förlängningen.

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål inklusive förlängning (asian handicap)
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:30, tisdag 8/11
TV:   viasatsport logo viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: