7 maj 2019 guido pella daniil medveded atp madrid speltips

Speltips, Fred Simonsson – Carl Söderlund 12/7: Unibet har gått bananas

Det blir ett svenskmöte i första omgången av ATP Båstad, när Fred Simonsson tar sig an formtoppade Carl Söderlund. Unibet har dukat upp ett riktigt drömodds inför matchen.

ATP Båstad fortsätter under tisdagen och nu får vi äntligen se lite svensk medverkan. Fred Simonsson och Carl Söderlund kliver in i turneringen som oseedade spelare. Ingen av spelarna kommer att ha något att säga till om senare i veckan, men samtidigt har de en fin chans att nå andra omgången i en ATP-turnering.

I den andra omgången är det redan klart att Joao Sousa kommer att stå på andra sidan nätet. Joao Sousa är seedad som nummer två i turneringen, strax bakom storfavoriten David Ferrer. Det är en spelare som både Fred Simonsson och Carl Söderlund skulle få enormt svårt mot.

Men ett svenskmöte redan i första omgången alltså. I skuggan av Elias Ymer finns det inte särskilt många ljuspunkter på den svenska tennisscenen. Å andra sidan gjorde 19-åringen Carl Söderlund en fin turnering förra veckan, när han tog sig till semifinal i Båstad Challenger. Det var hans första turnering i den klassen. ATP Båstad blir 19-åringen första framträdande på ATP-touren.

Väldigt tydligt favoritskap

Inför det här svenskmötet finns det ett väldigt tydligt favoritskap. Fred Simonsson är snarare känd som en duktig dubbelspelare. Förra veckan tog han hem dubbeltiteln i Båstad Challenger. På världsrankingen ligger han strax över 200 bland världens dubbelspelare, men är rankad långt över 600 på singelrankingen. Stor skillnad alltså.

Carl Söderlund å andra sidan imponerande alltså stort förra veckan och är ett av svensk tennis framtidsnamn. Prestationen på Båstads grus gav framtidshopp åt svensk singeltennis. Just nu är 19-åringen rankad runt 500 i världen, men hoppas klättra rejält de kommande åren. Tillsammans med bröderna Ymer ger han svensk tennis framtid en chans att faktiskt bli intressant.

I vår värld är Carl Söderlund enorm favorit här. Han är uppenbarligen i bra form och han trivs på gruset i Båstad. Han är också en bättre singelspelare än Fred Simonsson. Spelarna har stött på varandra en hel del på sistone och då har Carl Söderlund vunnit komfortabelt gång på gång. I maj spelade de mot varandra två gånger – båda gångerna på grus – och Carl Söderlund vann 2-0 i båda (7-5, 6-0 och 6-3, 6-4).

Därför känns 1,95 gånger pengarna på Carl Söderlund 2-0 som ett väldigt överodds från Unibet. Det spelar vi utan att blinka.

Missa inte tennisveckan i Båstad. Registrera dig hos ComeOn! Nu när ATP Båstad har dragit igång är det lämpligt att registrera sig hos ett spelbolag som satsar hårt på tennis. Klicka här och få en bonus på hela 3 000 kr hos tennisstarka ComeOn!

Speltips:

Speltips:  Carl Söderlund 2-0
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 15:30, tisdag 12/7
TV:     (TV-tablå)
Stream:   

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

Fred Simonsson: 29%
Carl Söderlund: 74%
Över 2,5 set: 40%
Under 2,5 set: 67%