23 mars 2017 Skellefteå Frölunda speltips SHL kvartsfinal

Speltips, Frölunda HC – Djurgårdens IF 2/10: Lossnar det för mästarna?

Säsongsinledningen har varit aningen trevande för de regerande mästarna Frölunda, som hoppas på islossning när Djurgården kommer på besök. Matchen spelas söndagen den 2 oktober.

Frölunda HC har haft en relativt tung start på säsongen 2016/2017. Efter två inledande förluster har laget dock vaknat till liv och har nu två raka vinster. När de regerande mästarna väl får upp farten lär de vara att räkna med i toppen av SHL-tabellen den här säsongen också.

Hemma i Scandinavium är det ingen hemlighet att göteborgarna är väldigt starka. Det ryktet cementerades inte minst förra året, när laget gick från klarhet till klarhet på hemmaplan. Det var också där – inför sin ofta stora hemmapublik – som de gjorde processen väldigt kort i slutspelsfasen.

Nu väntar säsongens femte match och då är det Djurgårdens IF som står på andra sidan isen. 08-laget har sett lite skakiga ut så här långt och det går helt enkelt inte att placera laget riktigt än.

Alltid tufft borta mot Frölunda

Det finns ett minst sagt tydligt mönster när vi studerar de senaste mötena mellan lagen nere i Göteborg. Där har Djurgården haft det minst sagt tufft. På de fem senaste SHL-möten har Frölunda inte mindre än fem vinster och inte sällan har de kommit i övertygande stil.

Det stora problemet – ett problem som för övrigt många gästande lag i Scandinavium har – har varit det defensiva spelet. Djurgården har helt enkelt inte kunnat täppa till mot Frölunda, som har en stark förmåga att köra över sina motståndare på hemmaplan, med ett mycket aggressivt press- och kontringsspel. Det var också den melodin som räckte hela vägen till SM-guld förra året.

Känslan inför den här matchen är att hemmalaget är klara favoriter. Det vore konstigt att påstå något annat. Laget har så sakteliga fått upp farten och möjligen är det nu det lossnar på allvar. Därför spelar vi Frölunda -1 (asian handicap) till 2,02 gånger pengarna hos Unibet (1 000 kronor bonus). Då får vi pengarna tillbaka vid uddamålsseger.

Speltips:

Speltips:  Frölunda HC -1 (asian handicap)
Odds:  2,02 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, söndag 2/10
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 58%
X: 20%
2: 23%
Över 5,5 mål: 43%
Under 5,5 mål: 61%