23 mars 2017 Skellefteå Frölunda speltips SHL kvartsfinal

Speltips, Frölunda HC – Leksands IF 20/10: Går på knock direkt

Det finns ingen tid att spela. Så resonerar troligen Frölunda HC inför hemmamötet med Leksands IF, ett lag som dessutom är väldigt formstarka så här i inledningen av SHL-säsongen.

Det här har verkligen inte blivit en så fin säsong som Leksands IF drömde om. Efter nio spelade omgångar har laget inte vunnit mer än en enda match, förra veckan borta mot Brynäs IF.

Därefter var laget dock tillbaka i gammal god förlorarform och åkte på rejält med däng i mötet med Skellefteå AIK, 6-1. Att efter en sån förlust åka till Göteborg och Scandinavium kan inte vara det roligaste. Å andra sidan har laget inte så mycket att förlora i det här skedet. Det kan inte bli mycket värre.

Visserligen behövs en – eller allra helst ett par stycken – seger för att väcka liv i säsongen innan det är för sent. Nu har inte ens en femtedel av säsongen spelats än, men det ser onekligen inte lovande ut för Leksands del.

Här går hemmalaget på knock

De regerande mästarna Frölunda HC såg inte helt övertygande ut i inledningen av säsongen, men har vaknat till liv på allvar i de sista omgångarna. Efter tio spelade matcher har laget 19 inspelade poäng och är med den poängskörden trea i SHL-tabellen. Vi räknar med att poängsnittet höjs ett par snäpp strax.

På hemmaplan vet vi sedan gammalt att Frölunda är att räkna med. Det här är också en motståndare som bör passa laget väldigt bra. Ett Leksand med sargat självförtroende och risig form bör få svårt att stå pall för en intensiv press i matchöppningen. Märk väl att Leksand dessutom släppt in det första målet i samtliga sina bortamatcher den här säsongen och generellt sett är väldigt svaga i den första perioden. Det lär hemmalaget utnyttja.

Vi tror helt enkelt att Frölunda går på knock här. Därför spelar vi Frölunda vinner den första perioden till 1,95 gånger pengarna hos Ladbrokes. Här sticker det brittiska spelbolaget ut betänkligt och det utnyttjar vi, allra helst innan oddset går ner. Klicka här och lås samtidigt upp ett bonusspel på 1 000 kronor hos just Ladbrokes.

Speltips:

Speltips:  Frölunda HC vinner (första perioden)
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  19:00, torsdag 20/10
TV:     (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 75%
X: 14%
2: 11%
Över 4,5 mål: 60%
Under 4,5 mål: 45%