Speltips, Frölunda – Skellefteå 21/4: BetWay sticker ut inför SM-finalen

Simon Pålsson Publicerat: 20 April 2016

2-1 i matcher till Frölunda och göteborgarna har nu en gyllene möjlighet att ge sig själva matchboll i finalserien. Kan Skellefteå upprepa prestationen från sitt senaste besök i Göteborg?

Frölunda har satt sig själva i trevlig position inför det fjärde mötet i SM-finalen mot Skellefteå AIK. 2-1 i matcher till Frölunda är ställningen efter tre möten. Göteborgarna har till och med lyckats vinna uppe i Skellefteå vid två tillfällen så här långt.

Nu väntar åter match nere i Scandinavium, där Skellefteå alltså vann senast. Då blev det hela 4-1 till gästerna efter en härlig uppvisning i intensitet och effektivitet. Just intensiteten verkade så gott som bortblåst i senaste matchen, där Skellefteå egentligen kom igång först i tredje perioden och då skulle det visa sig vara för sent.

Med goda minnen från sitt senaste besök i Göteborg bör Skellefteå dock ha en god möjlighet att hota Frölunda en gång till. I sina bästa stunder är laget väldigt starkt och det visade man i tredje perioden senast. Om Skellefteå hittar tillbaka till den intensiteten blir det väldigt svårt för Frölunda att stå emot.

BetWay är ute och cyklar?

De flesta spelbolagen verkar ense om att överspelet på matchen bör ligga runt 1,90 gånger pengarna. Det är ett spel som har suttit i två av de tre inledande matcher, och som i ärlighetens namn borde ha suttit även senast, men där Johan Gustafsson så gott som själv höll siffrorna nere.

BetWay sticker dock ut rejält i förhållande till sina konkurrenter. 2,05 gånger pengarna för över 4,5 mål är helt enkelt väldigt högt, inte minst med tanke på att till exempel Ladbrokes betalar 1,85 för samma spel. Anmärkningsvärt stor skillnad.

I våra ögon är det Ladbrokes som är närmast det rätta oddset, varpå 2,05 gånger pengarna hos BetWay måste spelas. Med två så pass offensivt starka lag – och med tre så offensiva matcher i bagaget – vore det dumt att inte passa på när vi får över dubbla degen.

Känslan är också att Skellefteå måste gå fram i banan, samtidigt som Frölunda självklart vill ta chansen att gå upp till 3-1-ledning i matcher. Två lag som vill vinna och två lag som oftast vinner sina matcher genom att göra fler mål än sin motståndare, snarare än att släppa in färre. Som neutrala åskådare hoppas vi dessutom alltid på mål.

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål i matchen (ordinarie tid)
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  BetWay (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:00, torsdag 21/4
TV:    tvfyra logo cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo tv4sport logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: