Gaël Monfils speltips

Speltips, Gael Monfils – Joao Sousa 26/7: Flera faktorer talar för favoriten

Den första omgången av Rogers Cup i Toronto fortsätter under tisdagen. Nu kliver bland andra fransosen Gael Monfils och portugisen Joao Sousa in i turneringen. Spelbloggare.se har hittat ett fint speltips inför matchen.

Nu närmar sig US Open med stormsteg och världseliten vässar formen i Kanada den här veckan. I Toronto avgörs nämligen Rogers Cup, en av två turneringar i klassen Masters som avgörs i samband med uppladdningen till just US Open.

Den här turneringen, som också kan hittas under ATP Toronto hos era spelbolag, avgörs på hardcourt utomhus och brukar vara populär hos de stora spelarna. Den här gången saknas dock en rad stora namn, däribland Andy Murray, Roger Federer och Rafael Nadal. Den stora favoriten heter såklart Novak Djokovic, som nu spelar sin första turnering sedan debaclet i Wimbledon. Milos Raonic lär också bli en farlig utmanare till titeln.

Novak Djokovic har för övrigt vunnit turneringen vid tre tillfällen, men det är Andy Murray som är regerande mästare här i Toronto. Vårt fokus hamnar dock inte på Novak Djokovic, utan det bästa spelet från tisdagens matcher hittar vi i matchen Gael Monfils mot portugisen Joao Sousa. Här kan vi helt enkelt inte blunda för favoritskapet.

Unibet sticker ut sin haka igen

Det här är inte första gången som Unibet känns väldigt generösa i sin oddssättning på ATP-touren. Gael Monfils är i våra ögon en klart bättre tennisspelare än Joao Sousa, inte minst när det kommer till spel på hardcourt. Därtill är Gael Monfils alldeles uppenbart i bra slag nu, med tanke på att fransosen tog hem hela Citi Open förra veckan. Där finalslog han en väldigt formstark Ivo Karlovic. Det var en skön revansch efter ett par risiga veckor på touren.

Motståndaren Joao Sousa har däremot inte spelat någonting på hardcourt den här sommaren. Det här blir alltså den första matchen för portugisen på det snabba underlaget, något som kan vara en klar nackdel. Att dessutom ställas mot en formstark och alltid ettrig Gael Monfils kan inte kännas särskilt bra för Joao Sousa, som faktiskt nått sin toppnotering på världsrankingen den här sommaren – 28.

Gael Monfils blir helt enkelt för svår för portugisen, den känslan är stark hos oss. Märk väl att fransosen är 15-3 på hardcourt utomhus det här året och i nuvarande slag är han ännu bättre. I den här typen av turneringar – som gäller extra mycket och som är en god chans för en spelare som Gael Monfils att faktiskt nå långt i – bör han också spela väldigt koncentrerat.

Därför känns Gael Monfils 2-0 till 1,66 gånger pengarna hos Unibet väldigt bra betalt.

Missa inte hardcourtsäsongen. Registrera dig hos ComeOn! Nu när det är dags för hardcourt – med US Open som den stora höjdpunkten – är det lämpligt att registrera sig hos ett spelbolag som satsar hårt på tennis. Klicka här och få en bonus på hela 3 000 kr hos tennisstarka ComeOn!

Speltips:

Speltips:  Gael Monfils 2-0
Odds:  1,66 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 19:00, tisdag 26/7
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

Gael Monfils: 82%
Joao Sausa: 20%
Över 2,5 set: 31%
Under 2,5 set: 71%