Speltips, Galatasaray – Fenerbahce 26/5: Den turkiska cupfinalen

Simon Pålsson Publicerat: 25 May 2016

Det blir ett riktigt rivalmöte i den här säsongens turkiska cupfinal när Galatasaray tar sig an Fenerbahce. Derbyt som utspelar sig mellan den europeiska och asiatiska delen av Istanbul och går under namnet Ezelî Rekabet är inte som andra matcher. Om trenden mellan lagen fortsätter blir det hett, tight och väldigt jämnt hela vägen in i mål.

Den turkiska cupfinalen har alla ingridenser som krävs för att en match ska bli väldigt underhållande – åtminstone så här på förhand. För det första drabbar två av de mest klassiska turkiska lagen samman i finalen. Galatasaray mot Fenerbahce är ett rejält hatmöte och har varit i många år.

Därutöver har båda lagen misslyckats i ligaspelet i år. Fenerbahce tog inte det där ligaguldet som de hade förhoppningen att knipa. Galatasaray å sin sida hamnade utanför Europaplatserna och missar därmed Europa till hösten – såvida laget inte vinner cupen.

Båda lagen går helt enkelt in i cupfinalen med målsättningen att rädda säsongen. En titel, speciellt i en fight mot rivalen, kan skänka glädje nog till väldigt otåliga supportrar. Matchen spelas för övrigt – såklart – på neutral mark i kuststaden Antalya.

Den tydliga trenden kan ej ignoreras

Vad som är väldigt intressant inför det här cupmötet är den inbördes statistik som finns mellan lagen. Som vi tidigare nämnt är Galatasaray och Fenerbahce hårda rivaler och matcherna mellan lagen, oavsett i vilket sammanhang, blir alldeles extra viktiga. Detta har haft en tendens att leda till väldigt tighta matcher när lagen möts.

0-0, 1-1, 1-0, 2-1, 0-0 och 1-0 är de sex senaste resultaten mellan lagen. 2014 när lagen spelade mot varandra i cupspelet fick matchen avgöras på straffläggning efter att ha slutat mållöst. Fenerbahce drog till slut det längsta strået den gången.

Tufft, tight och väldigt jämnt alltså. Den trenden är helt omöjligt att förbise inför det här mötet. Fenerbahce får gälla som favoriter till att knipa cupguldet, men i den här typen av matcher är det vanskligt att sticka ut hakan alldeles för maken när det kommer till vem som ska stå som segrare.

Däremot har vi en stark tilltro till den trend som trots allt är tydlig. Därför spelar vi under 2,5 mål i matchen (ordinarie tid) till 2,05 gånger pengarna hos Bet365.

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:15, torsdag 26/5
TV:    tv3sport logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: