Hammarby AIK 24 juli 2016

Speltips, Gefle – AIK 23/5: 1X2-tecken plockas ut

Med formkurvor som pekar åt helt olika håll drabbar Gefle och AIK samman på Gavlevallen. Värden cementeras fast i botten och AIK jagar toppen. Hamnar de tre pinnarna hos solnaiterna?

Nästan alltid i botten, men utan att trilla ur serien. Gefle har blivit (ö)kända för deras stabilitet och hur de, trots ofta halvdant material, kunnat överleva i Allsvenskan – år efter år. Nu ser det dock extremt mörkt ut och med fem inspelade pinnar på 10 matcher är endast Falkenberg sämre. Upp till kvalplatsen skiljer fem poäng och till säker mark sju – och då är bara en tredjedel av serien avverkad.

Det har stormat en hel runt AIK under seriestarten och Andreas Alm fick sparken från sin tränarposition till plats för Rikard Norling. Nu står solnaiterna stärkta med tre raka vinster – men är allt frid och fröjd? Efter 3-2-vinsten borta över FFF tog Carlos Strandberg stryptag på sin lagkamrat Daniel Sundgren – något som innebär att anfallaren är avstängd av klubben här.

Hur som helst har AIK studsat upp flera platser i tabellen i och med de här uppradade treorna. De är i skrivandets stund femma med så lite som fem pinnar upp till serieledande IFK Norrköping (observera att texten är skriven innan söndagens matchstopp).

Tunt på det centrala mittfältet

Oddssättarna verkar ha börjat inse vilken nivå Gefle innehar och justerat oddsen utifrån detta. Men undertecknad menar ändå att det finns fint värde att hämta på spelen till AIK:s favör här.

Makalösa 2,15x fick vi för den raka tvåan när Örebro besökte Gavlevallen i veckan – närkingarna vann också matchen med 4-0. Vi fortsätter alltså spela emot Roger Sandbergs tunna manskap…

Gefle har nu förlorat fem matcher efter varandra, vilka målskillnaden är hejdlöst usla 2-21 i. Undertecknad blir allt säkrare på att Gefle får tacka för deras år i Allsvenskan och ladda om i Superettan nästa spelår. För visst ska de vara ett av de två sämsta lagen när allt ska summeras?

Gästande AIK verkar ha fått ett rejält lyft med Rikard Norling vid rodret och kan kamma hem deras fjärde raka vinst. Spelet klickar väl inte helt problemfritt, men såvida resultaten spelas in och offensiven levererar finns inget behov till oro.

Nu saknar Gefle deras centrala mittfältspar – Anders Bååth samt Robin Nilsson. AIK får tillbaka Stefan Ishizaki och borde vinna mittfältskampen utan större problem.

1,78x för den raka tvåan är acceptabelt betalt och vi slussar in polletterna.

Speltips:

Speltips: AIK vinner, rak tvåa
Odds: 1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 23/5
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 20%
X: 25%
2: 56%
Över 2,5 mål: 56%
Under 2,5 mål: 48%