Speltips, Gefle IF – Hammarby IF 30/7: Ångestmötet lär rivstarta

Simon Pålsson Publicerat: 29 July 2016

Efter den första halvleken av Allsvenskan 2016 är läget desperat för både Gefle IF och Hammarby IF. Därför blir lördagens möte mellan lagen ett väldigt ångestladdat sådant.

Halva säsongen är avklarad och nu vänder serien i svensk fotbolls finrum. Nu är det upp till bevis för en hel drös med lag, som efter en risig vårsäsong hamnat i bottenskiktet av tabellen.

Två sådana lag är Gefle IF och Hammarby IF, som båda är indragna i bottenstriden på ett eller annat sätt. Värst är det för Gefle, som efter femton spelade omgångar bara skrapat ihop blygsamma åtta poäng. Därför ligger laget också sist i tabellen. Totalt 35 insläppta mål är troligen en stor förklaring till varför laget har haft en så snål poängskörd hittills.

Hammarby IF å sin sida har haft vissa perioder av säsongen som varit helt okej, mycket tack vare att nyckelspelare som Erik Israelsson närmast överpresterat. I andra stunder har 08-laget varit skamligt dåliga, som senast i derbyt mot AIK. Då förlorade laget med klara 3-0. Det innebär att Hammarby släppt in 10 (!) mål på sina tre allsvenska matcher efter sommaruppehållet. 10 MÅL!

Gasen i botten från minut 1

Känslan inför den här matchen är att det står väldigt viktiga poäng på spel. Hammarby, som just nu ligger på kvalplats till Superettan, behöver studsa tillbaka efter en risig inledning på höstsäsongen. Laget har börjat sina matcher så väldigt dåligt på sistone, med hela 8 (!) insläppta mål i de tre förstahalvlekar man spelat. Det är anmärkningsvärt uselt. Totalt har det gjorts 11 mål i dessa tre första 45-minutare.

Båda lagen behöver egentligen vinna den här matchen och det bör synas redan från start. Det snabba underlaget bjuder också in till en offensiv start på matchen. Gefle IF har också spelat målrika första 45 i sina matcher efter sommaruppehållet. Snittet ligger där på 2 mål per halvlek.

Med det här i åtanke säger magkänslan att det här blir åka av från start. Båda lagen har visat sig ha en ganska okej offensiv på sistone, men den risiga defensiven går inte att blunda för. Både Gefle och Hammarby läcker som såll. Därför spelar vi över 1 mål i första halvlek (asian handicap) till 1,70 gånger pengarna hos bet365. Då får vi pengarna tillbaka om det bara görs ett mål i första halvlek.

Speltips:

Speltips:  Över 1 mål i första halvlek (asian handicap)
Odds:  1,70 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 30/7
TV:   cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: