Speltips, Gefle IF – Kalmar FF 18/7: Kan jumbon vakna till liv?

Simon Pålsson Publicerat: 17 July 2016

Med två av 21 möjliga poäng på hemmaplan den här säsongen har Gefle IF en hel del att vässa på inför fortsättningen. Kan laget vakna till liv i matchen mot Kalmar FF?

Vårsäsongen har verkligen inte varit någon dans på rosor för Gefle IF. Trots att föreningen nu spelar på en ny, fräsch och attraktiv arena har fotbollen som presterats uppe i norr varit sämre än på många säsonger.

Det Gefle IF vi lärt känna under många långa säsonger har varit som bortblåst under vårdelen av den här säsongen. Inte nog med att laget släppt in alldeles för många mål. På hemmaplan har två ynka poäng skördats på sju matcher. TVÅ POÄNG.

Inför den här matchen har laget fyra raka klara förluster på hemmaplan och nu börjar det brinna rejält i knutarna, trots att halva säsongen inte ens är spelad. Laget har inte mer än fem inspelade poäng för tillfället, någonting som gjort att de halkat efter rejält i tabellen. Det enda sättet att rädda kontraktet är att hitta tillbaka till ett vägvinnande spel där en stor del av vikten läggs på att göra det svårt för motståndaren.

Kalmar FF utan sin målkung

Den allsvenska skytteligaledaren heter Marcus Antonsson, men han är inte längre en allsvensk fotbollsspelare. Efter tio mål på tolv matcher under våren fick anfallaren möjligheten att skriva på för Leeds United i engelska The Championship. Det var en chans han inte ville bränna och faktum är att han målade i träningsmatchdebuten för sin nya klubb.

Förlusten av Antonsson har lämnat Kalmar FF i en lite ansträngd situation, men det har samtidigt öppnat upp möjligheten för andra spelare att kliva fram ur skuggan. Det finns också fantastiskt mycket potential i den kalmaritiska truppen, inte minst personifierat av bröderna Elm. Om dessa spelare får ut i närheten av allt de kan blir Kalmar FF farliga mot alla lag.

Kalmar FF åker upp till Gävle som knappa favoriter i vår bok, men detta mycket beroende på att det inte går att sia om var Gefle IF står. Har de lyckats reparera sitt spel under uppehållet? I omstarten mot Falkenbergs FF såg det inte riktigt så ut. Då förlorade laget med 2-1 på hemmaplan. Att det skulle bli lättare mot Kalmar FF känns osannolikt, men kanske kan laget utnyttja att gästerna inte uppskattar plastmattan?

Vår känsla är att Gefle IF mycket väl kan knipa sin blott tredje hemmapoäng i den här matchen. Att de tar tre pinnar är att hoppas lite väl mycket. Därför spelar vi oavgjort (pengarna tillbaka vid bortavinst) till 1,94 gånger pengarna hos Betsson. Dioh Williams saknas dessutom i hemmalaget. Ett tungt offensiv avbräck.

Speltips:

Speltips:  Oavgjort (bortalaget inget spel)
Odds:  1,94 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson (1 000 kr bonus + 200 kr gratisspel)
Spelstopp:  19:00, måndag 18/7
TV:    cmorefotboll logo cmorelivefyra logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: