Gilles Muller speltips

Speltips, Gilles Muller – Ivo Karlovic 17/7: Final i ATP Newport

ATP Newport är framme vid sin final, där Gilles Muller tar sig an Ivo Karlovic. Det är som upplagt för en lång, tät och mycket jämn historia i den här ATP-finalen.

Det är finaldags i 250-turneringen i amerikanska Newport, där den rutinerade räven Ivo Karlovic spelat fantastisk tennis under veckan. Det snabba underlaget – det vill säga gräs – har passat den hårt servande kroaten som handen i handsken.

Precis som vanligt är fokus i 37-åringens spel att hålla sin egen serve hela vägen in i mål, snarare än att försöka bryta motståndaren och vinna den vägen. I semifinalen mot Marcos Baghdatis vann Ivo Karlovic till exempel med 2-0 efter att ha plockat båda seten i tiebreak. Anmärkningsvärt.

I finalen väntar nu Gilles Muller, en spelare som sett konsekvent stark ut rakt igenom hela veckan. I semifinalen fick hemmahoppet Donald Young respass efter två komfortabla set. Gilles Muller har också servat stabilt, men är en mer mångsidig spelare än Ivo Karlovic. Å andra sidan är han – såklart – inte i närheten av kroaten när det kommer till servarna.

Det här kan gå hur som helst

Precis som i semifinalen säger magkänslan att Ivo Karlovic kan få det tufft. Det räcker med en liten servedipp under matchen och plötsligt kan ett helt set vara förlorat. Med det sagt har kroaten sett obehagligt stark ut hela veckan och varför skulle han plötsligt skaka i en final?

37-åringens rutin kan komma väl till pass och därmed räknar vi kallt med att han fortsätter sitt servande. Det hela kommer kanske ner till tiebreaks, som vi alla vet kan gå lite hur som helst då enstaka bollar eller misstag kan avgöra hela setet och därigenom matchen.

Det är inte otänkbart att två set går hela vägen till tiebreak. Då får vi minst 26 game i matchen. Inte heller är det otänkbart med tre set i den här matchen och då lär linan på 25,5 game sitt som en smäck. Hos William Hill betalar detta spel 1,80 gånger pengarna. Det känns kalasbra.

Speltips:

Speltips:  Över 25,5 game
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 21:00, söndag 17/7

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 50%
2: 53%
Över 25,5 game: 56%
Under 25,5 game: 48%