Granada Barcelona 14 maj 2016

Speltips, Granada – Barcelona 14/5: Plockar katalanerna hem titeln?

Ett omotiverat Granada tar emot Barcelona, som kan säkra titeln, på Estadio Nuevo Los Cármenes i den avslutande fajten av Primera División anno 15/16. Betyder det proppen ur för katalanerna?

4-1-krossen av Sevilla på bortaplan i veckan betydde att Granada är klara för ännu ett spelår i den spanska förstadivisionen. Det var ett omotiverat motstånd de ställdes mot, men prestationen liksom resultatet imponerade alltjämt. Nu vill man säkert avsluta med en prestation som supportrarna kan vara nöjda över – men hämta in poäng? Det känns långsökt.

Tappet under starten av april – en pinne plockad på tre fyra matcher – höll på att ställa till det för Barcelona, som då hade ett stort avstånd ner till jagande Real Madrid och Atlético Madrid. Nu är avståndet till det förstnämnda på en pinne medan Atlético är ute ur titeldiskussionen.

Förutsättningarna är med andra ord enkla; vid tapp för Barcelona medan Real Madrid vinner över Deportivo La Coruña betyder det att titeln hamnar i huvudstaden istället. Katalansk vinst och förstaplatsen hålls intakt.

För Granada missar Diego Mainz, Salva Ruiz samt Isaac matchen, precis liksom Barcelonas Claudio Bravo och Sandro Ramirez.

Klass och motivation talar för katalanerna

Att ställas mot Barcelona, ha chansen att knäppa dem på fingrarna – det är alltid en motivationsboost, men att det skulle räcka nu har jag oerhört svårt att se. Klasskillnaden är total och det kommer synas på resultattavlan.

Katalanerna har kommit ”back on track” i den absoluta slutspurten; vunnit och hållit nollan i fyra raka matcher. Målskillnaden? 23-0. Tre av dessa matcher har vunnits med minst tre baljors marginal.

Granada har också visats vara flera siffror mindre än de bästa seriekonkurrenterna i matcherna mot dem. Omvända mot just Barcelona förlorades med 0-4 – siffror som absolut hade kunnat vara större än så.

Att spela enbart för hedern mot ett Barcelona som kan säkra titeln i sista matchen – det borde sluta med proppen ur. Allt annat skulle förvåna extremt.

Vi spelar Barcelona med -2,5 mål (asian handicap) till 1,76 x polletterna hos Unibet. Den som vill boosta upp oddset kan hoppa in på en annan handikapplina. Kan absolut rekommenderas.

Speltips:

Speltips: Barcelona -2,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,76 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:00, lördag 14/5
TV:  (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 3%
X: 8%
2: 90%
Över 3,5 mål: 63%
Under 2,5 mål: 39%