22 juli 2017 Halmstad Sundsvall

Speltips, Halmstads BK – IK Frej 8/8: Stark hemmatrend talar för HBK

Jakten på en allsvensk plats går vidare och på hemmaplan hoppas Halmstads BK fortsätta med sin fina trend. IK Frej å sin sida är ute efter fler poäng för att undvika bottenstriden.

Halmstads BK fortsätter sin jakt på en allsvensk plats till säsongen 2017 under måndagskvällen, när hallänningarna får besök av IK Frej. Gästerna har också stort behov av att plocka poäng, men deras verklighet är en annan. I skrivande stund har laget sex poäng ner till Syrianska på nedflyttningsplats och därför plockar man gärna några poäng till för att rycka ifrån i tabellen.

Hemmalaget kommer till matchen med en fin trend efter det lilla sommaruppehållet. På de två matcher som har spelats sedan ledigheten var över har laget spelat hem sex av sex möjliga poäng. 1-0 gånger två kanske inte är de mest övertygande resultaten, men det går bekant ut på att vinna och då kan det se ut lite hur som helst.

Just nu har HBK fem poäng upp till IK Sirius i toppen av tabellen. Om det blir tre poäng i den här matchen är det plötsligt bara ett två poäng stort gap upp till den där härliga förstaplatsen. Halmstads BK är minst sagt med i fighten, men för att fortsätta vara det är det just den här typen av matcher man ska vinna.

IK Frej är svårplacerade

Att Halmstads BK hör hemma i toppen av tabellen är ett påstående som inte kräver någon större vetenskap för att bevisa. Var man kan förvänta sig att IK Frej ska hamna i Superettans tabell är desto svårare att veta på förhand. Laget är väldigt ojämnt och blir därför svårplacerade.

I maj månad slog man till exempel just Halmstads BK med klara 5-2 i hemmamötet. Därefter har laget också slagit Åtvidaberg, men samtidigt misslyckats att vinna mot Syrianska (trots två försök) och GAIS. Det är med andra högt och lågt i IK Frejs prestationer.

Känslan inför den här matchen är dock att det blir en mer tillknäppt historia. På hemmaplan spelar Halmstads BK med en solid organisation och det är ingen slump att laget hållit nollan i fyra av sina fem senaste matcher på hemmaplan. Det räcker gott och väl att vinna med 1-0.

Med det i åtanke spelar vi under 2,5 mål i matchen till 2,10 gånger pengarna hos Betway.

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds:  2,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Unik: 1 500 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 8/8
TV:    (TV-tablå)
Stream:    

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 60%
X: 24%
2: 16%
Över 2,5 mål: 56%
Under 2,5 mål: 48%