Hammarby AIK 24 juli 2016

Speltips, Hammarby – AIK 24/7: Vi har hittat en derbyvinnare!

Stockholmsderby står på tapeten – Hammarby mot AIK! Det skiljer en hel del mellan klubbarna i ren kvalité, men HIF brukar vara derbystarka. Vad hamnar pinnarna?

Tele2 Arena är platsen och det är botten mot toppen.

Efter snart halva serien startad hittas Hammarby nere i bottenskiktet av serien. De står som tredjejumbo, alltså kvalplatsen neråt i seriesystemet, med ett snitt på en plockad pinne per match. Omstarten mot Häcken torskades med 2-4 och nu senast löstes inte bättre än oavgjort, 3-3 på hemmaplan, mot bottenkonkurrenten Falkenberg.

Även AIK har kritiserats en hel del under spelåret, men de är fortfarande med i toppstriden och har från deras femteplats, i skrivandets stund, sju poäng upp till ettan Malmö och bara fyra till tvåan IFK Norrköping. Efter omstarten har det varit fullt upp med Europa League-kval och Allsvenskan på det – med blandade resultat.

Daniel Sundgren är avstängd för AIK medan Hammarby har ett frågetecken för nyckelspelaren Erik Israelsson efter den lättare hjärnskakning han drabbades av mot Falkenberg. Klartecken väntas komma närmare inpå avspark.

AIK klasserna bättre

Allt som allt ska det skilja en hel del mellan dessa rivaler – och även om Hammarby varit rätt vassa i derbyna, också mot Djurgården, de senaste åren ska AIK vara favoriter i den här enskilda matchen, bortaplan och plastmattan till trots.

Prestationerna i Allsvenskan efter uppehållet har varit rätt lovande, om än inte perfekta, för AIK och vinsterna har dessvärre uteblivit. I Europaspelet har man värjt undan två klart sämre motstånd, utan att briljera.

Hammarby har däremot varit klart under isen efter uppehållet, precis som innan det, och förlorat över Häcken samt ”bara” kryssat hemma mot Falkenberg – 0-3 hämtades förvisso in till 3-3, men klart mycket mer är att kräva.

Och ja, om Erik Israelsson missar matchen för Hammarby förlorar de deras starkaste pjäs, framförallt offensivt.

AIK att vinna, den raka tvåan, spelas till 2,75 x polletterna hos Bet365, som ni får en 1 000-kronorsbonus hos här!

Speltips:

Speltips: AIK vinner, rak tvåa
Odds: 2,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 24/7
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 38%
X: 28%
2: 36%
Över 2,5 mål: 59%
Under 2,5 mål: 45%