16 september J-Södra Hammarby

Speltips, Hammarby IF – Gefle IF 29/5: Två allsvenska krislag gör upp

Ordet kris är nära besläktat med Hammarby IF och Gefle IF så här elva omgångar in i Allsvenskan. Nu hoppas båda lagen avsluta den smått horribla vårsäsongen med en seger och lite positiv energi.

Två av seriens klart mest formsvaga lag drabbar samman i den allsvenska våravslutningen på Tele2 Arena under söndagen. Varken Hammarby IF eller Gefle IF har vunnit en allsvensk match på flera veckor, men båda hoppas ingjuta lite hopp med en sista seger innan uppehållet.

Hammarby IF har nu sex raka matcher utan vinst. På hemmaplan har laget visserligen sett relativt starka ut. Laget har gjort mål i samtliga sina fem hemmamatcher så här långt, men har dessvärre bara lyckats vinna en. Å andra sidan är det bara serieledande Malmö FF som har vunnit på Tele2 Arena så här långt.

Nanne Bergstrand har dock inte lyckats få fram de resultat som hans ibland högtravande sätt att prata om Hammarbys roll i svensk fotboll kräver. Tio inspelade poäng på elva matcher håller helt enkelt inte måttet. I nuläget ligger laget på kvalplats. En förlust mot Gefle och plötsligt är det bara två poäng ner till nedflyttning.

Gefle IF har blivit seriens slagpåse

Med fem poäng på elva matcher har Gefle IF tagit rollen som seriens slagpåse. På sistone har laget sex raka förluster och bara en enda poäng på de nio senaste matcherna. Det är ett facit som sorgligt nog talar för sig själv.

Lägg där till att Gefle IF inte mäktat med ett enda mål framåt på sina fyra matcher. Nu har laget i för sig spelat mot AIK, Malmö FF, Örebro SK och IF Elfsborg – men noll mål på 360 minuters fotboll är aldrig bra.

Vår känsla är att Hammarby IF har en stor möjlighet att avsluta den här vårsäsongen med en positiv känsla. En seger för första gången på flera veckor skulle ge lite arbetsro till laget. Ett poängtapp vore förödande på så många nivåer.

Därför spelar vi Hammarby IF -1,5 till 2,14 gånger pengarna hos bet365. De är trots allt ett klart bättre lag och det bör synas.

Speltips:

Speltips:  Hammarby IF -1,5
Odds:  2,14 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, söndag 29/5
TV:      (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 70%
X: 19%
2: 12%
Över 2,5 mål: 61%
Under 2,5 mål: 43%